Marit Larsen 2006 II (Photo: Stian Andersen)

Spill på en Spellemann!

Ballade er generelt av den oppfatning at konkurranser er for hester, og stiller oss dessuten skeptiske til alle former for ikke-musikalsk spillegalskap. Likevel bringer vi videre denne vesle kuriositeten, som forteller at det nå er mulig å vedde penger på hvem som stikker avgårde med årets Spellemann-statuetter.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Marit Larsen er hos det norske spilleselskapet NordicBet klar favoritt til å vinne kvinneklassen i årets Spellemannspris-utdeling. Oddsen på Larsen er 1.65, mens nærmeste konkurrent etter spillselskapets mening er Elvira Nicolaisen med 3 i odds.

Også i herreklassen er det spesielt én artist som utmerker seg, i følge NordicBet: Thomas Dybdahl. Vil du satse noen kroner på Dybdahl får du igjen 1.80 ganger pengene, mens Bjørn Eidsvåg i samme klasse gir 2.50 i odds, og Odd Nordstoga hele 5.00.

— Årets låt tror vi blir ”Halleluja” med firerbanden Lind, Fuentes, Nilsen og Holm til 1.900 i odds, mens Marit Larsen etter vår mening er den eneste reelle utfordreren med ”Don`t save me” til 2.80 i odds, mener veddemålsekspertene.

Markedsjef Kim Rud Petersen i NordicBet sier i følge en pressemelding at ”i tillegg til disse klare favorittene, er spenningen stor i flere klasser».

— Blant annet i kategorien Blues mener vi det spesielt jevnt i år. For oss er det også en glede å kunne tilby folk å kunne spille på vinnerne i klasser som Klassisk Musikk, Elektronika, og Samtidsmusikk. Dette er klasser som sjelden blir nevnt i media, og med utøvere som det heller aldri før har blitt satt opp odds på.”

I følge NordicBet er Rolf-Erik Nystrøm favoritt i Samtidsmusikk-klassen, mens Majorstuen tippes å stikke avgårde med seieren i Folkemusikk/Gammeldans. Andre favoritter er Leif Ove Andsnes (Klassisk), Atomic (Jazz) og Kristin Asbjørnsen (Åpen klasse).

Ballade tok i ettermiddag en kjapp telefon til Rud Pettersen, for å spørre hvordan de nå har kommet frem til alt dette.

— Vi har jo egne oddssettere som jobber for oss. Listen over Spellemann-kandidatene er lagd av en som nettopp har spesialisert seg på underholdning og denne typen arrangementer. Han har basert vurderingene sine på bl.a. synlighet i media, salgslister og generelt aktivitetsnivå.

— Men som han sier: «Ikke skyt meg om jeg skulle ta feil i klasssen for Gammeldans, da».

Alle odds på Spellemansprisen 2007 kan du finne hos NordicBet her.

Men for ordens skyld: Ikke skyld på oss om du må plystre middagen for resten av februar.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev