Sondre Lerche (foto: Øyvind Holen)

Sondre Lerche ut i Europa

De to Bergensartistene Sondre Lerche og Röyksopp er Virgins to nye europeiske storsatsinger. Det ble nylig vedtatt på Virgin-konsernets europeiske toppmøte i Wien. Nå skal Lerche i første omgang ut i Skandinavia, Frankrike, Italia og Holland.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det ble dobbelt norsk, da Virgins Europa-sjefer skulle plukke ut sine prioriteringer for den nærmeste tiden. Både Röyksopp og Sondre Lerche kan vise til solid salg på lokalmarkedet, der Lerche nylig rundet 25 000 solgte ekesemplarer av «Faces Down», og dermed kan montere sin første gullplate på veggen.

— Et slikt tall er vi kjempefornøyd med, sier Cecilie N. Jonasson på Virgin Norge. – Salgsmålet vårt var lavere enn det, så det tar vi som en stor bonus. Samtidig smitter den type signaler til utlandet, og er nok en medvirkende årsak til at Sondre nå blir en av Europaprioritetene til Virgin.

Tidligere norske Europa-prioriteter hos Virgin har vært Lene Marlin og Madrugada. Siden Röyksopp er kontraktfestet til utlandet, er det primært utenlandslanseringen av Sondre Lerche som skal planlegges og koordineres via den hjemlige Virgin-filialen.

Sondre Lerche skal alt i begynnelsen av desember gjøre sitt første innspill overfor det franske markedet, gjennom en opptreden på Transmusicales-festivalen i Rennes.

— Men det store støtet kommer i januar og frebruar, da albumet skal ut i Frankrike, Italia og Holland, forteller Jonasson. – Vi spikrer land for land, og konsentrerer oss om et marked av gangen.

«Faces Down» er nå også sluppet i Sverige, godt hjulpet av den interessen MTV Nordic har vist for videoen til «No One’s Gonna Come». Denne låten har vært på såkalt «new rotation», noe som innebærer ti spillinger i uken. Neste fremstøt overfor det skandinaviske markedet blir en video til populære «Sleep On Needles.»

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.