Sæmund Fiskvik

Slutt for Napster.no

Studentene som står bak det kontroversielle nettstedet Napster.no, som i likhet med sin amerikanske storebror har hjulpet brukerne fram til gratis musikkfiler på nettet, gir nå opp kampen mot norsk platebransje. Trusler om bøter og erstatningskrav ble for mye for studentene som står bak nettstedet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Etter at IFPI ved gjentatte anledninger har kommet med trusler om enorme bøter, erstatningskrav og fengselsstraff mot undertegnede, kan jeg ikke se at jeg har noe annet valg enn å midlertidig legge ned napster.no. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har støttet meg i denne saken, skriver Napster.no-leder Frank Allan Bruvik på nettstedet.

Ledelsen i Napster.no har tidligere uttalt at en eventuell rettsak mot platebransjen villle bli lett match. Nå har imidlertid nettstedet ombestemt seg, og leder sine brukere videre til filutvekslings-sidene mp3search.com. På Napster.no kan man også lese et utdrag av platebransjeorganet IFPIs brev til nettstedets ledelse.

Brudd på reglene på opphavsretten kan medføre fengselsstraff inntil tre år, bøter samt høye erstatningskrav. De oppfordres herved om å omgående slutte med å legge ut ulovlig kopierte lydfiler via Internett.

Napster.no ble startet som en skoleoppgave av tre multimediastudenter på Lillehammer.Tjenesten Napster.no fungerte som et ressurssenter der nettbrukerne ble sendt videre til andre nettsteder som blant annet inneholdt ulovlig kopierte musikkfiler.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.