Rådhuset i Oslo (Foto: Jiri Havran)

– Skikkelig dritt-byråkrati!

I hovedstadsområdet har det lenge vært prekær mangel på øvingsrom for musikere, noe som bl.a. har ført til at representanter fra SV har stilt et privat forslag om hvordan kommunens lokaler kan stilles til rådighet som øvingslokaler. Som et apropos til dette bringer Ballade her Espen T. Hangårds høyst personlige beretning om sitt møte med Oslo kommune, som blir fremstilt som så ufleksible at de faktisk tilslutt klarte å tape 50.000,- i leieinntekter. – Skikkelig dritt-byråkrati, konkluderer Hangård.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Espen T. Hangård

Jeg spiller i et band, og vi har vært på jakt etter lokaler i år. Jeg vil bare fortelle en liten historie om vårt møte med kommunen.

Via et medlem i et annet band fikk vi vite at det fantes ledige lokaler i kommunens eiendom nederst i Maridalsveien, ved Brenneriveien. Dette bandet øver selv der nede, og lokalene ligger veldig sentralt til.

I juni tok jeg en liten tur ned dit for å se om jeg fant vaktmestern. Etter en bomtur fikk jeg tak i ham, og han viste meg villig et flott lokale på bakkenivå. Lyst, luftig og stort, og med stilig tregulv. Rommet ligger rett under det andre bandets, så noe ekstra sjenanse skulle vel neppe være aktuelt. I det hele tatt, et drømmelokale for vårt band.

Vaktmesteren anslo en kvadratmeterpris, og vi regnet ut at det ville koste ca 6500,- per måned. Dette ville passe bra til to band, og vi hadde allerede et kompisband som trengte lokaler.

Vaktmesteren ga meg navn og nummer til en kontaktperson i eiendomsavdelingen til kommunen, og vi ringte opp. Det var adskillig vanskeligere å nå mennesket på telefonen enn det var å finne vaktmesteren personlig. Da vi endelig kom fram til rette person, kunne hun ikke svare på om lokalet var ledig, det måtte sjekkes i et styre og greier.

Vi purret på etter noen dager, og da var det umulig å si noe i løpet av sommeren, dette skulle tas opp etter ferieavvikling og sånn videre.

Vi ringte tilbake tidlig i september, og da var dette fortsatt ikke avgjort. Det var snakk om at lokalet skulle omreguleres slik at det kunne bli kontorlokaler.

Og etter nok et par uker fikk vi endelig et avslag. Så langt hadde vi ønsket oss de tomme lokalene i tre måneder.

Jeg vet ikke om lokalene er besatt i dag, men det forundrer meg ikke om de fortsatt står tomme. Sett at vårt band hadde kommet inn der i juni, og hadde betalt antydet leie, snakker vi om en leieinntekt til kommunen på nesten 50000,-. Dette er visstnok penger de har råd til å frasi seg, fordi det er for vanskelig å ta stilling til hvordan lokalene skal forvaltes.

Historien er sendt til Ballade av SVs Ivar Johansen, som sammen med Kari Pahle har fremmet øverom-saken i bystyret. Du finner ytterligere bakgrunnstoff om denne og andre kultursaker på Johansens egne hjemmesider, som du kan oppsøke på denne adressen: http://home.online.no/~ivajoha/

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev