Marit Karlsen i stereo

Siste natt med Marit

Petres førstedame og urokråke på musikksiden, Marit Karlsen, har sin aller siste sending søndag 31. august. Hun må nå pent rydde NRK-kontoret sitt etter ti år i den alternative rockmusikkens tjeneste, der hun har stått bak populære sendinger som Roxrevyen Tirsdag, Marit Parit og Karlsens Kabin. Avskjedskvelden vil bli markert med en helaften på Mono i Oslo, som Runar Eggesvik er med på å arrangere.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Marit Karlsen slutter etter ti år i Petre, og sender sitt aller siste program på kanalen førstkommende søndag, fra klokken 18 til 20.

Dette ønsker ressurspersoner, venner og kolleger i Oslos musikkliv å markere. Derfor har man samlet noen dresskledte DJer, samt bandet The Goo Men, for å feire Karlsen etter hennes siste sending.

— P3 legger om til en annen profil, hva nå enn det betyr, så etter ti år som en glimrende musikkformidler i Roxrevyen Tirsdag, Marit Parit og Karlsens Kabin forlater nå Marit Karlsen krinken, sier Runar Eggesvik på Mono.- Vi skal sørge for at hun sier takk for seg med et helvetes leven. Det og mye mere fortjener hun. Arrangementet er gratis, det blir hyggelig, og Marit truer med å bli full.

Som et minne om sine år i NRK har Marit Karlsen fått trykket opp T-skjorter med hennes personlige slagord: «Ingenting Er For Drøyt, Så Lenge Det Går i Beat». Bak på trøyen er det ramset opp noen hundre av de tusenvis av artistene hun har spilt på Petre siden starten i 1993. Skjortene kan bestilles ved at man skriver en epost til karlsenskabin@nrk.no med «karlsens t-skjorte» i emnefeltet, hvorpå man blir med på en trekning.

Marit Karlsen har ikke bare vært en viktig formidler av norsk og utenlandsk musikk innen det alternative feltet i alle disse årene, men har også gjentatte ganger markert seg som en usedvanlig frittalende bransjekommentator, som også har hatt guts til å kritisere sin egen arbeidsgiver, når hun har følt at det har vært påkrevet.

1. september lanseres som kjent «det nye Petre», som forkynner at den nye profilen vil inneholde «det beste av det gamle og det fresheste av det nye.» Den første delen av utsagnet vil kanskje ikke alle være like enige i: Det siste året har mange av kanalens sterkeste individuelle stemmer blitt fjernet, deriblant folk som Kristopher Skau, DJ Strangefruit og nettopp Marit Karlsen. På Petres egne debattsider har diskusjonen om den nye profilen rast i månedsvis, der mange faste lyttere har uttrykt sin bekymring for kanalens fremtid.

Selv sier Marit Karlsen, som de siste årene også har drevet selskapet Trust Me Records, følgende om sin videre rolle:

— Som vi vet: En slutt er alltid en begynnelse på noe nytt. Jeg vil nok ikke forsvinne fra media og musikk. Men selv om jeg ikke skal slutte med å formidle musikk og kultur. vil jeg likevel uttrykke min takknemlighetfor manges tillit for denne epoken, og blant annet si tusen hjertelig takk til alle selskaper og artister som gjennom 10 rause år har bidratt med premierer, intervjuer og gode skiver til Roxrevyen Tirsdag, Marit Parit og Karlsens Kabin.

Nedenfor finner du noen av de mange heftige innleggene signert Marit Karlsen som Ballade har bragt videre de siste tre årene. Vi håper og tror at det vil komme enda flere fra den kanten, og ønsker søndagens hovedperson lykke til videre.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev