Red Harvest

Sement-festival i regi av Mute

Det norske musikkmagasinet Mute står helgen 20. – 21. september som hovedarrangør for en festival med over tredve norske band på fire scener. Blant artistene finner vi spennende navn som Salvatore, Loch Ness Mouse, Pilate, Red Harvest, Khold, Gatas Parlament, Askil Holm, Mohammed og Honcho.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Hvis du trodde festivalsesongen er over for i år, tro om igjen! 20. – 21. september arrangeres nemlig Sement-festivalen i Oslo. Mute-redaktør Marianne Jemtegaard er i skrivende stund i ferd med å inspisere Betong, og legge de siste planene for det som utvilsomt kommer til å bli en av høstens store konsertbegivenheter.

Mute har tatt over Sementfestivalen, og åpner dørene på Chateau Neuf neste helg for alt som kan krype og gå av topper på den norske musikkscenen for tiden. Så langt er over 30 norske band booket til å spille på fire scener. Mute tar i bruk to etasjer på Betong, og festivalkunstnere er Dimitri Kayiambakis og Are Kleivan (plakat- og coverkunstnere mm.). De åpner også Sement-torget, der små platebutikker og labler kan vise seg fram og selge varene sine to dager til endes. I døren vil også alle besøkende få med seg siste nummer av Mute, som ellers ikke slippes før 1. oktober.

Marianne Jemtegaard er i høygir. På full fart mellom møter med band og samarbeidspartnere tar hun allikevel seg tid til et par ord med Ballade:

— Ingenting er bedre enn at det går unna, jeg har akkurat sendt magasinet i trykken, så nå er det på tide å lage festival! På spørsmål om hvordan det går med Mute om dagen, formerlig stråler Frk. Jemtegaard: – Både distributører, utgiver og ikke minst leserne virker strålende fornøyde, og vi selger ut alt vi trykker, så da skal jeg være den siste til å klage. Vi har fått god respons fra bransjen, og det tikker inn et par mailer hver dag fra folk som vil abonnere på bladet, så det er tydelig at vi har truffet et behov i markedet. Det er selvfølgelig alltid vanskelig å få i gang et helt nytt magasin, men vi føler at vi finner mer og mer stilen og tonen for hver nummer.

Om prossen i forkant av Sementfestival-«kuppingen», forteller Jemtegaard at det hele begynte med at Mute fikk en måneds ekstra sommerferie mellom utgivelsene: – Vi måtte finne på noe, og hadde tenkt til å arrangere en konsert i samarbeid med Chateu Neuf. Da vi hørte at Sementfestivalen lette etter et nytt hjem, ble det naturlig at vi ble med i prosessen, og gjorde en festival som ville gi norske artister, som kanskje aldri får vist seg frem samtidig, en mulighet til å nå ut til et publikum som ikke ellers ville gått på individuelle konserter med bandene. Fordi det blir så mange sjangre representert på Sement 2002, håper vi at folk også får med seg konserter som går litt på kryss av de sjangrene de vanligvis pleier å se. Programmet er satt sammen av både ferske og etablerte artister – som vi føler oss sikre på at er kvalitetsmessig gode nok til å gjøre gode konserter, og som vi føler er på vei et sted.

Jemtegård forteller også at Mute uansett har hatt planer om å fortsette med lanseringsfester for hver nummer, og at Sement-fewtivalen også vil fylle denne rollen i forbindelse med oktober-nummeret: – Det er morsomt å gjøre noe mer ut av det, i stedet for å bare feire seg selv med litt billig Champagne. Nå får vi også mulighet til å samle inn penger til Mute-prisen, som skal deles ut i februar.

Hvilke kriterier som kommer til å ligge til grunn for å vinne denne prisen, vil ikke Jemtegaard utdype enda: – Vi er fremdeles på planleggingsstadiet med denne prisen, det eneste jeg kan si nå, er at den kommer til å gå til en fersk norsk artist eller et band som trenger en håndsrekning for å komme seg videre på en eller annen måte.

Foreløpig artistliste til Sement 2002 ser slik ut: Salvatore, Loch Ness Mouse, Pilate, Vidar Vang, Real Ones, Serena Maneesh, Noxagt, Cinnamoon, Lorraine, Red Harvest, Khold, Seven, Stockhaus, Popface, Tøyen, DEL, Sgt. Petter, Son of Light, Whimsical, Gatas Parlament, Schtimm, Peru You, Johnny Hide, Minas Tirith, Askil Holm, Mohammed, Bernhard & Bianca og Honcho.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev