pride 2024

Rockumentar-kandidatene er klare

Som vi nylig meldte i Ballade håper TV-og produksjonsselskapet Fabelaktiv på Hamar å få på bena en ambisiøs dokumentarserie om norske pop- og rockmusikere. Etter å ha tilbragt en hektisk helg med videokamera under by:Larm i Tromsø, har Fabelaktiv nå bestemt seg for hvilke band man vil følge gjennom et helt år.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Mer enn hundre band, artister og DJer var i aksjon under by:Larm 2001 i Tromsø sist helg. Mange bransjefolk benyttet anledningen til å sjekke ut freske talenter, og blant dem var TV- og produksjonsselskapet Fabelaktiv på Hamar, som løp mellom byens spillesteder med håndholdte videokameraer.

– Vi dro til By:Larm for å se nærmere på et titalls band, og har nå skåret utvalget ned til fire, som vi så håper å følge utviklingen til gjennom et helt år, forteller Erik fagereng i Fabelaktiv.- Dette er som tidligere sagt et ambisiøst prosjekt, der vi skal være med på både hverdag og fest, oppturer og nedturer.

De gruppene og artistene som Fabelaktiv hadde spesielt i kikerten før de reiser til Tromsø, var Gorgeous, Sister Sinister, Ram-Zet, Dosertanker, St. Thomas, Tennis, Delaware, Cinnamoon, Englebarn, X:Machina, Icon Of Coil og Magicka.

— Det var ikke noen lett avgjørelse å bestemme hvilke fire det skulle bli. Personlig likte jeg både Icon Of Coil og Magicka, men valget falt til slutt på følgende fire: Ram-Zet, Dosertanker, Delaware og Cinnamoon. De førstnevnte er bl.a. aktuelle med Spellemannsprisnominasjon nå, mens Dosertanker er iferd med å bli plukket opp av Sony. Delaware låter rett og slett veldig tøft, mens Cinnamoon er et veldig spesielt band, der alle medlemmene bor sammen.

Fagereng er ellers optimistisk med tanke på innsalg av serien.

— Vi er akkurat ferdige med å klippe sammen en pilot, og drar nå til Oslo for å vise den frem for P2 og NRK. Jeg ser for meg at dette kan bli et perfekt opplegg for f.eks. NRK 2.

Prosjektet går under arbeidstittelen «Morgendagens popstjerner.»

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.