Monica Larsson 2005

Rockforbundet: Beklager sutre-uttalelse

Konsertarrangørenes forening Norsk Rockforbund har møtt kritikk etter at de manet til samhold rundt den skadeskutte Pulpit Rock festival. Det har også vakt reaksjoner at NRF gikk ut med offentlig støtte til festivalens betalingsstopp, som blant annet har ført til at mange av de mindre artistene som spilte ikke har fått betalt. Nå ønsker NRF-leder Monica Larsson å komme med en oppklaring: – Vi skal ikke legge oss ut i en polemikk med Anders Hana, Tore Renberg og de andre debattantene, men heller prøve å presisere budskapet vårt. Samtidig som hun beklager å ha kalt de kritiske innspillene for «sutring», oppfordrer Larsson kritikerne til å fokusere debatten på neste års Pulpit-avvikling: – Den går det nemlig an å gjøre noe med, skriver Larsson.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Monica Larsson

Debatten raser rundt Pulpit Rock Festival. Norsk Rockforbund ble oppringt av Stavanger Aftenblad på mandag, og vi prøvde da å mane til ro og sindighet i en vanskelig situasjon. Siden har innspillene våre blitt imøtegått fra flere hold. Vi skal ikke legge oss ut i en polemikk med Anders Hana, Tore Renberg og de andre debattantene, men heller prøve å presisere budskapet vårt.

For det første mener vi at artistene som har spilt på Pulpit skal få betalt for jobben. Det skulle bare mangle. Pulpit, og alle andre arrangører for den del, må ha et ryddig forhold til artistene. Å gjøre opp for seg er en viktig del av dette.

Samtidig var det fornuftig av Pulpit å innføre betalingsstopp. På den måten unngår de at noen kreditorer får fullt oppgjør fordi de skriker høyest eller er først ute, mens andre står igjen med svarteper når kassa er tom. Vi oppfordret derfor alle partene – musikere, bryggeri, tekniske leverandører m.m. til å gi festivalen ro slik at de kan oversikt over økonomien, og deretter gå i dialog med alle kreditorene.

Tore Renberg sier, som riktig er, at det ikke er noen borgerplikt å støtte opp om enhver festival som måtte finne sted der man bor. Konkurransen i festivalmarkedet er hard, og publikum velger det tilbudet de syns er best. Man skal heller ikke skånes for enhver kritikk selv om man er idealist og prøver å gjøre noe bra. Det er bare bra at folk mener noe om Pulpit, men det er mye mer fruktbart å mene noe om neste års festival. Den går det nemlig an å gjøre noe med. Vi ordla oss feil da vi kalte noen av innspillene for sutring, og beklager dette.

Vi syns Stavanger-regionen, som huser over 270 000 mennesker, bør ha en stor rockefestival. Det bør folk støtte opp om. Leif Tore Lindø sitt innspill ”Pulpits hestekur” i Rogalands Avis har en konstruktiv tone. Her er det bare å henge seg på for alle som er glade i festivaler og levende musikk.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev