Midem-mottakelse på den norske standen 2005 (Foto: Tomas Lauvland Pettersen)

Reinsdyrhjerte, akevitt og kontaktbygging

Med tørket reinsdyrhjerte og akevitt på menyen samlet by:Larm og Music Export Norway internasjonale og norske delegater på en vellykket mottakelse i Cannes. Upåklagelig interesse og gode resultater for den norske delegasjonen burde være en dekkende oppsummering av Midems nest siste dag. by:Larm er en av de norske aktørene som satser friskt for å trekke utlendingenes oppmerksomhet mot Norge: – Vi kommer til å frakte alle de internasjonale gjestene våre inn i Lysefjorden, geleide dem til fots opp på Prekestolen og presentere ett av Norges største band på platået 604 meter over havet, forteller by:Larms delegat Aleksander Tønnesen.

Kalender

Av Tomas Lauvland Pettersen

Med tørket reinsdyrhjerte og akevitt på menyen samlet by:Larm og Music Export Norway internasjonale og norske delegater på en vellykket mottakelse i Cannes. Upåklagelig interesse og gode resultater for den norske delegasjonen burde være en dekkende oppsummering av Midems nest siste dag.

Tørket reinsdyrhjerte, akevitt og norsk øl sørget for upåklagelig stemning på Norges Midem-stand på tirsdag. Selv om det blant de internasjonale delegatene var en noe blandet mottagelse for denne spesielle snacksen skapte de andre flytende tilbudene en ledig og livlig tone blant de mange som hadde møtt frem. Mottagelsen var arrangert av by:Larm og Music Export Norway i fellesskap.

I forkant av ettermiddagens mottagelse var det svært så hektisk aktivitet på den norske standen – ingen tegn tyder på at interessen for norsk musikk og bransje er nedadgående. Det er en gjennomgående oppfatning at kunnskapsnivået om og interessen for norsk musikk fortsetter den positive trenden man har sett de siste tre-fire årene.

dSound ut i Europa
Jørn Dalchow fra plateselskapet daWorks er på Midem for å bringe artister som dSound og Winta ut til et større publikum. I partnerskap med giganten Edel skal nå dSound ut i Europa med en ny utgave av albumet ”Doublehearted” som kom ut i Norge i fjor.

— Vi jobber med å bygge nettverket rundt dSound i Europa og i land som Brasil, India og USA, forteller Dalchow. daWorks har også opprettet en engelsk avdeling av selskapet som bl.a. satser på R&B-artisten Winta i det kommende året.

I likhet med andre norske delegater merker Dalchow at interessen for norsk musikk har økt kraftig i løpet av de siste årene.

— Vi opplever at det er en ekstraordinær interesse for norsk musikk blant de internasjonale delegatene og dette har endret seg mye i løpet av noen få år. Interessen har økt voldsomt i løpet av de årene vi har vært her nede. For vår del begynte ting virkelig å røre på seg i fjor med nærmest en dobling av eksporten sammenlignet med tidligere år. Det økte platesalget gir også mange andre positive ringvirkninger for artistene våre slik som forlagsavtaler og konsertvirksomhet, sier Dalchow.

Karin Park ut i Tyskland
Tarjei van Ravens fra plate- og produksjonsselskapet Waterfall er en av Midem-delegasjonens førstereisgutter. Med tusenvis av delegater, hektisk aktivitet og et lydnivå av en annen verden er det alt annet enn en rolig start som møter van Ravens i Cannes:

— Omfanget av denne messa er helt vanvittig og jeg ble nesten satt ut da jeg kom inn i messehallene første dagen. Tempoet er høyt her nede med møter hele dagen og networking på kvelden – slitsomt men gøy.

I tillegg til å skrive låter og produsere for internasjonale størrelser som Kylie Minogue har Waterfall hatt suksess med artister som norsk/svenske Karin Park på det hjemlige markedet.

Nå står det internasjonale markedet for tur for Park, forteller van Ravens:

— Karin Park skal nå ut på Sony/BMG internasjonalt og vi merker stor interesse for henne innad i storkonsernet. Utgivelsen har blitt litt forsinket på grunn av sammenslåingen av de to selskapene men nå er skiva klar for å lanseres ute. Tyskland blir først ute med lansering i februar. I tillegg til Karin Park jobber vi også med å få ut noen av våre nye artister som Ina og Lavie – artister som allerede skaper interesse i utlandet, kan van Ravens fortelle.

By:Larm satser internasjonalt
Også by:Larm er til stede på Midem for å promotere den norske musikkbransjens viktigste møteplass.

by:Larms delegat Aleksander Tønnessen kan fortelle at årets internasjonale delegasjon blir den største noensinne:

— I år kommer det mer enn 200 deltagere fra utlandet til by:Larm i Stavanger. Vi har invitert journalister fra bl.a. NME og Metal Hammer, store festivaler som Roskilde, Rock and Ring og Rock im Park, plateselskaper, bookingagenter og en lang rekke andre internasjonale aktører. Vi har over 130 band som skal spille mer enn 240 konserter på 19 scener i Stavanger og det er viktig for oss å få de rette folka til å komme til Stavanger for å se alle disse bandene som får en unik sjanse til å vise seg fram for norsk såvel som internasjonal bransje. Vi har hatt stor interesse fra internasjonale delegater og det er tydelig at ryktet om by:Larm har spredd seg internasjonalt. Her nede jobber vi mest mot internasjonale journalister, musikkmagasiner og festivaler – mange av dem kommer da også til Stavanger.

Prekestolen som konsertscene
by:Larm har også et helt unikt opplegg på gang for å sikre at de internasjonale delegatene skal huske Stavanger og by:Larm i ettertid. Tønnessen er ivrig når han beskriver ett av årets potensielt mest spektakulære stunt innenfor musikkbransjen:

— Vi kommer til å frakte alle de internasjonale gjestene våre inn i Lysefjorden, geleide dem til fots opp på Prekestolen og presentere ett av Norges største band på platået 604 meter over havet. Hvilket band som skal spille forblir en hemmelighet helt fram til delegatene står oppe på Prekestolen. Dette kommer til å bli helt sinnsykt! Når vi presenterer opplegget for de internasjonale delegatene her nede reagerer de med sjokk og vantro og mange mener at dette aldri kommer til å gå bra. Det har vært en vanvittig jobb for å få all logistikk og alle tillatelser på plass, men nå er vi klare. Dette kommer gjestene til å huske i mange år framover!

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this