Sister Sonny

Rec 90 satser utenlands

I løpet av året som gikk har det uavhengige plateselskapet Rec 90 i Bergen solgt norske artister og rettigheter for nærmere 1 million kroner ut av landet. Nå skal Epehemera ut i Japan, mens et utvidet utgave av Poor Rich Ones’ tredjealbum «Happy Happy Happy» blir sluppet i både USA, Tyskland, Frankrike og England.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Første lisensutgivelse på nyåret for Rec 90 blir lanseringen av Bergenstrioen Ephemera og deres album «Sun» i Japan, med Wood Records som lisenstaker. Avtale og forhandlinger er satt av Londonbaserte Rec 90 UK – et avdelingskontor som ble åpnet i mai 1999.

Poor Rich Ones
En knapp måned senere, 6. mars, følger Poor Rich Ones album «Happy Happy Happy» i USA, Tyskland, Frankrike og England. «Happy Happy Happy» kom ut i Norge februar i år, og ble nylig kåret til årets album av P3. Albumet vil nå lanseres med nytt cover og med bonuslåten «Drown». I mai begynner bandet på sin fjerde USA-turne. Nytt album er planlagt utgitt i Norge til høsten, mens en fem spors EP kommer i Norge i mars, med blant annet tiloversblevne innspillinger fra ”Happy Happy Happy”.

Flere satsinger i USA
I midten av april følger industri-metallbandet Deride med sin debutplate «Scars Of Times» på selskapet Music Cartel, som er labelen til bl.a. norsk-svenske Clawfinger.

Måneden etter, i mai, lanseres også soloplaten til Libido-vokalist Even Johansen i USA. «Quiet & Still” kom ut i Norge under navnet Magnet, men lanseres i USA under navnet Even Johansen.

Gode resultater fra før
Rec 90 opplyser at de tidligere hatt stor suksess med lisensavtaler i USA. De kan vise til gode salgstall – rundt 15 000 enheter – på Sister Sonnys ”Love Songs” (som er lisensiert til New York-baserte Jestset Records). Sister Sonny slipper ellers «Duperbeach EP» i Norge 29. januar – en litt overraskende plate som skal være inspirert av 80-tallets synth- og disco-musikk, med navn som Depeche Mode og Duran Duran svevende over rillene. Sister Sonny leder for øvrig i skrivende øyeblikk Alarm-avstemningen om Beste Popalbum like foran Briskeby.

Første februar vil det dessuten bli sluppet en samle-CD med Rec 90’s egne artister.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.