Quart-illustrasjon (Av Maia M.H. Drachensteen)

Quart sparker staben – Toffen fortsetter som sjef

Det holdes oppsigelsesmøter i Quart-staben. I følge Fædrelandsvennen vil verken Alf Solbakken (norsk bookingsjef), Rich Nordskog (regnskapssjef) eller Elisabeth Gran (kontorsjef) bli kallet tilbake på jobb. Buø er tilbakeholden med å kommentere utviklingen, men bekrefter at han har hatt møter med de tre, der arbeidsmiljølovens paragraf 57 i; «Oppsigelse, form, avgivelse og innhold» har vært temaet. Toffen Gunnufsen, som har fått innfridd sitt krav om å sidestilles med Buø som leder, ser dermed ut til å ha stukket av med seieren i personalkonflikten som har rast siden fjorårets turbulente sex-oppvask.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Til tross for støtte fra både Cultiva og Kristiansand Kommune, sliter Quartfestivalen fremdeles tungt med å få endene til å møtes. Som en konsekvens av en svært presset økonomi, kan det etter ukens møtevirksomhet se ut til at minst tre av fire sentrale ansatte i Quart-systemet må gå. Alf Solbakken, Rich Nordskog, Espen Hille og Elisabeth Gran har alle vært permitterte siden høstens økonomi-oppvask. I følge Fædrelandsvennen er det kun Hille som kommer til å ha et deltids-skrivebord på årets Quart-kontor – angivelig fordi verken Gunnufsen eller Buø føler seg kompetente nok til å overta Hilles produsentrolle.

Disse opplysningene vil verken Buø eller Gunnufsen kommentere, utover at Buø bekrefter at møtene har funnet sted, og at oppsigelsesparagrafen har vært tema.

Trenger flere penger
I dag har Quartfestivalen kun to ansatte – sjefene Einar Buø og Toffen Gunnufsen. Begge jobber på spreng for å holde festivalen i live, organisatorisk og kunstnerisk. Buø og Quart-styret arbeider med å få plassert festivalen permanent på statsbussjettet igjennom knutepunkt-ordningen, men selv om de skulle lykkes kan dette ta mange år.

I mellomtiden spøker det for at Quartstyret må gå på nye tiggertokt til Kristiansand kommune. Fædrelandsvennen kan fortelle at et arbeidsutvalg nedsatt for å analysere Quart denne uken leverer en rapport til rådmann Tor Sommerseth, der de forklarer hvordan de oppfatter Quart-situasjonen.

— Vi får se om det er politisk vilje til å bevilge midler til festivalen eller ikke, sa rådsmedlem Arvid Kvanes til Fædrelandsvennen forrige uke.

Beholder toledermodellen
I mellomtiden er Toffen Gunnufsen opptatt med å finne ut av hvem som kan fylle årets to Quart-scener. Foreløpig er Green Day og Foo Fighters bekreftet som headlinere, mens den norske listen inneholder bandene Beezewax, Skambankt, Tellusalie, Madder Mortem, Manes, The Beautiful People og Bite.

— Sånn som det er nå, kommer jeg til å konsentrere meg om booking og markedsføring. Styret har bekreftet den at toledermodellen som har fungert de to siste årene kommer til å videreføres, og det er jeg godt fornøyd med, sier Gunnufsen til Ballade i dag.

Dermed har Gunnufsen fått det som han ville, samtidig som de ansatte som kom med ramsalt kritikk av ham etter håndteringen av årets festival, trolig må gå. Gunnufsens planer om å starte eget bookingselskap som kunne selge tjenester til Quart, er dermed lagt på is.

— Dette skal nok gå bra
— Jeg kommer til å være opptatt med å gjøre en så god jobb som mulig for Quarten nå. Vi kommer til å offentliggjøre nye artister om et par dager, og en ny headliner i løpet av en uke, forteller Gunnufsen, som ikke er redd for at alt arbeidet med å skru sammen Quart 2005 kommer til å bli for omfattende for to mann.

— Mye kan skje, men dette skal nok gå bra. Produksjonsmessig kommer vi nok til å klare oss – et system som er bygget opp over flere år gjør det lettere for oss å lykkes. Det hadde vært mye verre med slike kutt i staben for et nytt arrangement, sier Gunnufsen.

Om den stadige økonomiske knipen tvinger Quart til å si opp nesten alle som har vært med å lage systemene Gunnufsen refererer til, er festivalen samtidig kvitt personalkrigen som har rast mellom Gunnufsen og de andre ansatte. Om dette har vært et bakenforliggende motiv for oppsigelsene, vil vise seg den dagen Quart kommer seg økonomisk på beina igjen, og har råd til en stab på flere enn to.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev