The School, live på Øya, 2005 (Foto: www.oyafestivalen.com)

Quart og Øya: Salget går strykende

Det er nå mindre enn 1000 ukespass igjen til årets Quart. Særlig er det konsertene med Tool og Depeche Mode som får folk til å sette kursen mot Kristiansand. Minst like bra går det for Øyafestivalen i Oslo, som nå bare har dagsbilletter igjen til torsdagen. – På Øyakontoret venter vi nå i barnlig spenning på hvor lang tid det vil ta før hele festivalen er utsolgt, sier pressetalsmann Jonas Prangerød. Begge festivalene har fått mye ros for programmene, bl.a. av Lydverkets Mona B. Riise. – Når det gjelder norske artister, synes jeg det er veldig kult å ha mange mindre og gode band enn de store som spiller overalt, sier Riise om Quart.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er mindre enn 1000 ukespass igjen til årets Quart. I 2005 forsvant ukespassene i månedsskiftet mai/juni, og det ser ut til å gå fortere i år: Det har gått 25 000 billetter til nå, og det er 10 % bedre enn ifjor på samme tid.

Og det er ikke bare ukespassene som forsvinner: Det er kun 2000 dagspass igjen til Depeche Mode torsdag 6. juli,. Sammen med Tool, tirsdag 4. juli, er det de britiske synth-legendene som har solgt flest dagspass hittil.

— Vi har et mer helhetlig program i år, der vi har fått til en god balanse mellom de største, mellomnavnene og de nye, ukjente, er festivalsjef Toffen Gunnufsens forklaring på rekordsalget.

Ros fra bransjefolk

Fædrelandsvennen har i forbindelse med årets Quartfestival ringt rundt til diverse profiler i musikkbransjen, som samtlige gir tommelen opp for programmet.

— Quartprogrammet er så bra at jeg mister pusten. Det er variert og tøft. Kanye West blir fantastisk. For mange blir Depeche Mode det også, og i tillegg har de navn som Tool, Rufus Wainwright og Pharrel, sier Mona B. Rise i NRKs Lydverket.

Også musikksjef Håkon Moslet i P3, Natt & Dag-redaktør Audun Vinger og Asbjørn Slettemark i Absolutt Underholdning/FaroJournalen uttaler seg i svært positive ordelag om årets Quart-program.

Håkon Moslet mener likevel at Norges største musikkfestival burde hatt minst ett norsk band som hovedattraksjon.

— Det holder ikke å ha så få norske band. Toffen burde hatt en norsk headliner på Norges største festival.

Totalt selges det 5 500 dagspass pr dag og 5 000 ukespass i 2006.

Årets headlinere er, foruten Depeche Mode og Tool, Kanye West onsdag 5. juli, Pharrell fredag 7. juli og Muse lørdag 8. juli.

Nytt av året er også Quartens eget klubb-tilbud på selve Odderøya, nemlig NattQuart. Denne er gratis for alle med gyldig ukes- eller dagspass.

NattQuart finner sted i Idrettshallen på Odderøya, med blant andre Kelis (US), Damian «Jr. Gong» Marley (JM), Rufus Wainwright (US) og Bun B (US) på scenen, og med DJs og dansegulv som matcher.

Rekord for Øyafestivalen

Heller ikke Øyafestivalen har noen gang solgt så mange billetter på et så tidlig tidspunkt som i år.

— For få dager siden kunne vi fortelle at billettene til lørdag 12.august var revet vekk, og nå er også fredagen utsolgt. Tredagerspassene forsvant ved påsketider, noe som betyr at det kun er billetter til torsdagen igjen, sier ferstivalledelsen. – På Øyakontoret venter vi nå i barnslig spenning på hvor lang tid det vil ta før hele festivalen er utsolgt.

Men finnes det noen muligheter for å utvide den populære festivalen enda mer? Pressesjef Jonas Prangerød ser slik på det:

— De siste årene har vi hele tiden utvidet på innholdsfronten, ikke minst med Øyanatt-konsertene etter at konsertene i Middelalderparken er ferdige. Fysisk er det noen åpenbare begrensninger med Middelalderparken, men vi er ellers svært fornøyde med både området og rammene. Mange liker nok nettopp den størrelsen vi har nå, men man vurderer jo alltid sin egen situasjon i en risikofylt bransje som denne.

Utenlandske delegater, mijøbevisst profil

Prangerød forteller at man nå er midt i arbeidet med å få utenlandske mediafolk og bransjerepresentanter over til Oslo i august.

— Vi står for en god del av invitasjonene, i samarbeid med bl.a. UDs utenriksstasjoner. Samtidig er det gledelig å merke seg at stadig flere utenlandske gjester finner veien hit på egenhånd, og for egen regning, sier Prangerød.

For øyeblikket er det noen hundre billetter igjen i salg til torsdag 10.august i Middelalderparken, der Morissey, Motorpsycho og Enslaved er blant høydepunktene. Det er også billetter igjen til alle tre dager på Øyanatt (Rockefeller/John Dee), der man blant annet kan se Snow Patrol, My Midnight Creeps, dEUS og The Wrens.

Øyafestivalen satser i år igjen på en miljøbevisst profil, som bl.a. innebærer et bredt utvalg av økologisk mat til publikum. Øyafestivalen er faktisk Norges største omsetter av økologisk kjøtt, til tross for at arrangementet bare stekker seg over tre dager.

Mer informasjon og komplette programmer finner du på www.quart.no og www.oyafestivalen.com.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev