Enslaved live

Quart er solid i rute

Quartfestivalen er nå utsolgt for 5-dagerspass, og festivalsjef Toffen Gunnufsen bekrefter at det meste nå er klart til mandagens festivalstart. – Folk kan fortsatt kjøpe dagsbilletter til samtlige dager under Quart, men torsdagen med Alicia Keys og Pixies på topp begynner også å nærme seg utsolgt, forteller Gunnufsen. Mens utenlandske storheter som Morissey, The Pixies og Alicia Keys er de største trekkplastrene, presenterer festivalen også mange sterke norske band og artister neste uke: The Cumshots, Low Frequency In Stereo, Equicez, HGH, Noora, Karlsøy Prestegaard, Gluecifer, Jaa9 & Onkl P, Tungtvann, Jim Stärk, Noxagt, Black Debbath og Enslaved kommer alle til å prege Kristiansand-festivalen, sammen med lokale helter som Thom Hell, Erik Faber, Guardians Of Time og mange fler.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Det er den kritikerroste norske debutanten Sissy Wish som har æren av å åpne dette årets Quartfestival. Hun går på scenen i Bendiksbukta klokken 17. 15 mandag, og markerer dermed starten på en festival som skal vare hele seks dager til ende, med rundt sytti band og artister i sving på de tre scenene på Odderøya: Odden, Bendiksbukta og Idrettsplassen.

I tillegg kommer rundt hundre konserter og Quart-relaterte arrangementer på de mange småscenene rundt om i Kristiansand. Og om artister som Morissey, The Pixies og Alicia Keys er de største trekkplastrene, har Quartfestivalen som vanlig også gjort rom for mange mindre navn. Blant de norske artistene som skal opptre i løpet av festivalen, kan vi i farten trekke frem navn som The Cumshots, Low Frequency In Stereo, Equicez, HGH, Noora, Karlsøy Prestegaard, Gluecifer, Jaa9 & Onkl P, Tungtvann, Jim Stärk, Noxagt, Black Debbath og Enslaved. Av artister med mer eller mindre lokal forankring finner vi Thom Hell, Erik Faber, Guardians Of Time, Soxpan, Ronnie Jacobsen & Salvador, The Flush og Novac.

— Salget til årets festival har gått som forventet, og vi er nå utsolgt for 5-dagersbilletter, forteller Toffen Gunnufsen, en snau uke før den trettende utgaven av Quart Festivalen går av stabelen. – Folk kan fortsatt kjøpe dagsbilletter til samtlige dager under Quart, men torsdagen med Alicia Keys og Pixies på topp begynner også å nærme seg utsolgt.

Quartgeneralen sier også at det likevel være lurt å stikke innom posten for å sjekke om de har uavhentede billetter til salgs. Ellers vil alle uvhentede 5-dagersbilletter bli lagt ut for salg mandag 5. juli fra klokken 12 i billett-teltet i Gravane.
Samtidig er det klart at Quart i samarbeid med Sonet også i år tilbyr en egen Quart-CD, med smakebiter fra årets festivalprogram.

Blant de norske innslagene på CDen, som skal være i salg i butikkene fra og med denne uken, er We, Thom Hell, Jaa9 & Onkl P, Jim Stärk, Gisli, Pleasure, Tungtvann, Silver, Bonk, Enslaved og Wibutee.

Utover de rent musikalske innslagene, vil Quart som vanlig også by på en hel del utenom-opplevelser, i form av bl.a. kunstutstillinger, performance-innslag og filmpremierer. I tillegg kommer en hel del stands, der den lokale kulturstiftelsen Cultiva vil være tilgjengelig for de som har spørsmål eller ideer rundt det å drive kulturviksomhet i tilknytning til Kristiansand. Prosjektrådgiver Ivar Mykland vil bli å treffe hver dag ved et vanlig bord på restauranten i Salamanderparken, mellom kl. 1500 og 1800. Se etter en diskret plakat på gjerdet.

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev