Stillbilde fra Aggie Frosts musikkvideo Film

Prisdumping ga listehopp

Bertine Zetlitz og Euroboys gjorde begge byks på VG-lista etter at Platekompaniet dumpet prisene på deres nyeste plater, avslører FaroJournalen.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

I uke 13 til 15 kunne du skaffe deg Euroboys’ «Getting Out Of Nowhere» for 49,50 kroner og Bertine Zetlitz’ «Beautiful So Far» for 59,50 kroner. I uke 13 var ingen av disse platene inne på VG-lista, men uka etter var Zetlitz å finne på 40. plass og Euroboys hadde karet seg helt opp til 49. plass. I uke 15 var plasseringene henholdsvis 32 og 87, og neste uke hadde Zetlitz falt ned til 69. plass, mens Euroboys igjen var helt ute av lista.

— Kampanjen vår hadde nok noe å si i forhold til listeplasseringene, kanskje spesielt for Euroboys. Når det gjaldt Bertine Zetlitz, solgte vi bare noen hundre eksemplarer. Grunnet til at vi solgte hennes plate billig var at EMI ga ut en ny utgave av albumet, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet.

Presthus går uansett ikke med på at det er skadelig å dumpe prisene på nye, norske utgivelser.

— Vi selger billig når vi sitter igjen med mange varer, ikke fordi artistene er norske eller utenlandske. Disse to platene var de eneste norske i en del av en større kampanje på 30-40 plater.

Grammofongrossistenes Forening (GGF) har satt en rekke krav for at plater skal bli medregnet på VG-lista. Blant annet henvises alle CD-utgivelser som selges for lavere enn 70 kroner fra leverandør til forhandler til lavprislista. Men det eksisterer ingen regler for utsalgspris fra forhandler til kunde, og følgelig kan Euroboys bykse oppover med en utsalgspris fra butikk på 49,50 kroner.

FaroJournalern har også spurt Presthus om det ikke burde vært en regel om utsalgspris fra forhandler.

— Jeg følger vel egentlig ikke at dette er vårt ansvarsområde, og det vil være meget vanskelig å kontrollere. Vårt motiv er å bli kvitt varene vi har for mange av, ikke å manipulere VG-lista.

Sæmund Fiskvik, direktør i IFPI Norge, forteller at en slik prisbegrensning ikke er mulig å gjennomføre.

— Forslaget om grense for utsalgspris fra forhandler er fornuftig nok, men Konkurransetilsynet forbyr dette. Derimot har tilsynet tillatt en slik grense hva gjelder singler, sier Fiskvik til FJ.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this