Barbara Jahn, NRK (Foto: NRK)

Popmusikk i Mono på NRK

Debatten omkring om NRKs manglende satsing på pop og rock har rast lenge på Ballade. Og nå kommer NRK med meldingen som alle har ventet på: Ja, vi skal lage et seriøst musikkprogram for populærmusikk. – Det blir et friskt og ungt magasin-program som ikke diskriminerer noen sjangere innenfor populærmusikken, sier prosjektsjef Barbara Jahn til Ballade, og bruker P3 som mal for programmets musikkprofil. Porgrammet har fått arbeidstittelen «Mono» og er planlagt som 15 halvtimes programmer med sendestart neste høst.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Det var vært en lang prosess fram mot dette prosjektet, forteller Jahn, som ikke legger skjul på at NRK-apparatet er en smule tungrodd når det kommer til satsing på populærmusikk. – Det har blitt mye massasje av diverse stoppesteder her i NRK, ja, bekrefter hun.

Nå er imidlertid programkonseptet under utvikling, og auditionen til programledere starter i januar.

Så NRK ønsker ikke å ta i bruk de ressursene som allerede finnes i radiokanaler som P3?

— Til en viss grad kommer vi nok til å hente ressurser litt derifra også. Men først og fremst ønsker vi å trekke inn nye krefter. Det ville ikke være særlig hensiktsmessig for NRK hvis vi la ned alle ressursene i NRK P3 som en følge av dette programmet, forklarer Jahn, som har hatt travle dager siden programidéen ble offentliggjort.

— Telefoner og eposter strømmer inn hele tiden fra folk som ønsker å bli programledere, forteller hun, og understreker at musikk-kunnskaper og engasjement er de to viktigste kvalifikasjonene for jobben.

— Vi ser etter folk som passer på TV og som har en stor platesamling hjemme. En egen platesamling er veldig viktig!

Musikkprogrammet skal bli et reportasje-orientert magasin med vekt på nyheter. Men Jahn vil også presse inn musikkvideoer i den knappe sendetiden. Er ikke en halv tome i snaueste laget når man skal lage et seriøst musikkprogram med åpenhet for mange sjangere?

— Joda, det er ikke all verdens. Men det er tross alt en hundre prosent forbedring fra det tilbudet vi har i dag, sier Jahn, som understreker at mye av programprofilen vil bli tilpasset til programlederne.

— Det er viktig at de som er med å presentere programmet også er med å utforme det. Musikkformidling handler jo nye om personlig engasjement.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.