Quest Quartet

Plateselskap tvunget til navneskifte

Det ferske bergenske plateselskapet Beverly Brothers Recording Company ble tvunget til å skifte navn etter at Brønnøysundregisteret påpekte at ingen av bakmennene var brødre eller hadde tilknytning til Beverly-navnet. I dag markerer selskapet både navneskifte og plateslipp.

Kalender

Ås jazz – en liten jazzfestival

27/01/2023 Kl. 12:00

Viken

Spins, Trills & Glides: NMK & Alessandra Rombolá

28/01/2023 Kl. 18.00-19.30

Oslo

Taffelmusikk!

28/01/2023 Kl. 20:00

Oslo

— Brønnøysundregisteret godtok ikke Beverly Brothers, men de kan i alle fall ikke komme å si at vi ikke er gode nok venner, ler André Algrøy, hovedmannen i Pals Records, tidligere Beverly Brothers.

Selskapet ble startet opp i mai 2000 av Algrøy, Steinar Sekkingstad og Kenneth Straume og rakk å gi ut fem plater før navneskiftet tvang seg fram. I kveld feirer Algrøys eget band The Quest Quartet sitt debutalbum med konsert på Garage i Bergen. «Home» gis ut kun på vinyl i et opplag på 300 eksemplarer. Tidligere har selskapet gitt ut to plater med The Quest Quartet, to med Vehiculos De Ocasion og samleplata «Mapping the Underground vol. 1: Don’t be fooled, the sun is shining» – åtte undergrunnsband samlet på en sjutommers vinylplate.

— Vi satser på vinyl, fordi det er lettere å selge og distribuere undergrunnsband på vinyl. CD-utgivelser drukner i mengden, men med vinyl når vi flere musikkinteresserte i tillegg til vinylsamlerne. Utgivelsene blir trykket i 300-400 eksemplare, og distribueres foreløpig av meg selv.

Algrøy beskriver sin egen gruppe som en som har låter Guns’n’Roses kunne ha spilt og sanger R.E.M. hadde likt på repertoaret. På debutplata er hovedfokuset rettet mot gruppas rolige, melodiøse og minimalistiske sider. Men planene for Pals Records begrenser seg ikke til rock.

— Først og fremst ønsker jeg å satse på musikere som satser seriøst, og jeg har spesielt interessert i støyende, eksperimentell elektronisk musikk. Jeg tenker på musikk i samme gate som flere av artistene på det norske plateselskapet Smalltown Supersound, men ikke med det samme proffe lydbildet og de etablerte musikerne. Jeg har lyst til å komme i kontakt med musikere som er enda mer undergrunn, og som skrur sammen musikk på soverommet sitt.

For øyeblikket er kassa i Pals Records heller bånnskrapt, men Algrøy håper på nye utgivelser mot sommeren. Neste plate skal etter planen bli «Mapping the Underground vol. 2».

The Quest Quartet spiller på Garage fredag 16. mars.

Mer info om plateselskapet finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev