Tillitsvalgt Terje Nilsen, Petter Myhr, og MiST-direktør Suzette Paasche (Foto: Magne Gisvold / Rockheim.no)

Petter Myhr blir ny direktør for Rockheim

Det ble torsdag gjort kjent at Petter Myhr er ny direktør for Det nasjonale opplevelsesenteret for pop og rock.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Petter Myhr (53) overtar for Arvid Esperø, som hadde tittelen «prosjektdirektør» – planen har hele tiden vært at han skulle forlate museet så snart det var åpnet og klart.
Myhr er utdannet Cand. philol. med hovedfag i litteraturkunnskap; grunnfag i idéhistorie, sosiologi og engelsk. Han har jobbet i NRK i 23 år, som blant annet programleder (Pusterommet, P1), gruppeleder (Musikkrevyen, P1), redaksjonssjef (Temaredaksjonen) og programsjef (mediehuset NRK Trøndelag). Myhr har også vært litteraturkritiker, og er forfatter av boka “Bob Dylan – jeg er en annen” (2001).
Kommer fra NRK
Til Ballade [link id=66238 title=»forklarte Esperø»] tidligere i høst at den nye direktøren burde ha «et tett forhold til norsk populærmusikk. For hva er det museumfaglige uten dyp innsikt i det fagfeltet man skal jobbe med?». Det var [link id=66288 title=»10 søkere til stillingen»].
Myhr kommer fra jobben som programsjef i NRK Trøndelag,
— Jeg følger Rockheim på Facebook, fordi jeg har vært spent på prosjektet – på hva det skulle bli, og begeistra for hva det nå har blitt. Så la jeg merke til at Rockheim var på jakt etter direktør. Jeg leste nysgjerrig utlysninga, og tenkte “det passer” for punkt etter punkt nedover teksten. Så ble jeg overraska: Det kribla i magen. Da bestemte jeg meg for at om jeg får til å skrive en søknad jeg synes er bra, så søker jeg, forklarer Myhr til Rockheims egne nettsider.
Som Dylan
Myhr har ingen førstehånds erfaring med å drive et museum, men mener han har samme forhold til historie som Bob Dylan har:
— Ingen er mer tradisjonsbevisst enn Dylan, og ingen har vært mer nyskapende; fordi det handler om å gripe historien, og gjøre den relevant på en annen måte. Man skal gjenoppleve fortida, men også fortelle hvorfor det er viktig for oss i dag. For å bruke Dylan som eksempel igjen, så er spørsmålet “hvorfor ble folk sinte av å høre Dylan spille el-gitar?” – det var jo ikke selve lyden som var problemet.
Vil skape debatt
Myhr sier at en viktig utfordring blir å etablere Rockheim som et kraftsentrum, både som kunnskapsinstitusjon, og som et sted der viktige og interessante ting skjer.
— Blant annet ved å skape hendelser og uttrykk som stiller spørsmål, setter dagsorden og skaper debatt.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev