Kaizers Orchestra

Petre feirer norsk musikk hele dagen

Tirsdag 2. oktober er det åtte år siden Petre gikk på luften for aller første gang. I dag feires begivenheten med kontinuerlig spilling av norsk musikk. – Vi håper og tror at dette stuntet blir lagt merke til, sier konstituert musikredaktør Atle Bredal, som også kan fortelle at Petre nå er oppe i et snitt på nærmere 25 % norsk musikk.

Kalender

Petre har vært den viktigste kanalen for ung, norsk musikk i snart åtte år. Når de i dag skal feire seg selv, er det naturlig å gjøre det ved å sette et ytterligere fokus på norske artister. Resultatet kan du selv høre utover hele dagen: I disse fireogtyve timene er det kun norske artister som får slippe til over eteren.

— Vi føler et spesielt ansvar for den unge norske musikken, forteller konstituert musikksjef Atle Bredal i Petre. – Derfor vier vi hele jubileumsdsagen vår til norske artister. Det føles for øvrig helt uproblematisk, siden det er så mye bra norske plater ute om dagen. Denne uken består A-listen vår av 45 prosent norske utgivelser.

Bredal anslår Petres norskprosent til å ligge et sted mellom 20 og 25, noe som innebærer at hver fjerde spilte plate hele døgnet gjennom er norsk.

— Det er ikke så verst tall, særlig tatt i betraktning av vi har en den spesialsendinger som nødvendigvis trekker ned norskprosenten. Vi jobber hele tiden med å få den norske markedsandelen så høyt som mulig, men er naturligvis avhengig av tilfanget av hjemlige utgivelser. Heldigvis er det svært bra om dagen, så vi kan fort få enda bedre tall å vise til ved årsslutt. Den økte norskprofilen er for øvrig et direkte utslag av den nye satsingen til Petre, der vi bevisst går inn for å ta bedre vare på nye, norske talenter. Tallene for Mpetre er nok en god del lavere, noe som skyldes den nokså snevre formateringen vi opererer med der.

Og hvilke norske utgivelser snurrer på den konstituerte musikksjefens egen CD-spiler for tiden?

— Det absolutt beste albumet om dagen er med Kaizers Orchestra fra Bryne, synes jeg. Det er i hvert fall den utgivelsen som skiller seg mest ut i mine ører. Og så må jeg også trekke frem Röyksopp, som jeg liker veldig godt. Det er for øvrig to helt forskjellige plater, som kanskje illustrerer noe av spennvidden til norsk musikk om dagen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev