Håkon Moslet (bilde: Dagbladet)

P3 med norsk sommermusikk

Radiokanalen P3’s nylig tiltrådte kanalsjef Håkon Moslet gjør alvor av spådommene om å øke norskandelen på kanalen. Den kommende tiden vil en tredjedel av de spilte låtene på kanalen være norske. I stor grad handler det om en satsning på relativt uetablerte navn. Men også etablerte navn som A-ha, Gluecifer, St. Thomas og M2M får mye radiospilling i tiden fremover.

Kalender

Da tidligere musikkjournalist Håkon Moslet tiltrådte rollen som musikksjef for den mest moderne og oppegående statlige radiokanalen P3 annonserte han økt satsning på norsk musikk. Hans første regjeringsperiode viser at mannen gjør alvor av sine ord. I en tid hvor det er lite store internasjonale utgivelser å gripe fatt i benytter redaksjonen anledningen til å løfte frem norske artister og norsk musikk.

Petre går nå inn i festivalsesongen med en norskandel på 35 prosent på A-lista og 33,3 prosent på B-lista.

— Av disse er det en stor overvekt av nye og – etter alle målestokker – relativt uetablerte artister. I motsetning til visse andre kanaler spilles disse låtene i all hovedsak på dagtid, melder Moslet stolt.

adiokanalen P3`s nylig tiltrådte kanalsjef Håkon Moslet gjør alvor av spådommene om å øke norskandelen på kanalen. Den kommende tiden vil en tredjedel av de spilte låtene på kanalen være norske. I stor grad handler det om en satsning på relativt uetablerte navn. Men også etablerte navn som A-ha, Gluecifer, St. Thomas og M2M får mye radiospilling i tiden fremover. De vil få selskap av nykommere som Tennis, Trucks og Paperboys. Veteranene i When og Moonflowers (Rune Lindbæk og Gaute Drevdal) og populære undergrunnsband som Barabass & the Happy Few og Muzzelwhite American Suitcase fyller plassen ved siden av de store norske selskapenes satsninger (enten majorsigneringer eller indieselskap med majordistribusjon) i form av Number Seven Deli, Tøyen, Span og Frost. Naturlig nok er også MNws fremste kort i kampen om en sommerhit med. Cadillac skal spilles ni ganger i uken i tiden fremover.

Her er de norske låtene lytterene kan glede seg over i tiden fremover.

A-Lista (25 spillinger pr. uke):

Son Of Light m/Tommy Tee og Diaz «It Must Be Them» (NY)
Silent Forces & Shahzad «Rap møter banghra» (NY)
Moonflowers «Where Are You?» (NY)
a-ha «Lifelines» (NY)
Tennis «Here Comes The Coastguard»
Trucks «It’s Just Porn Mum»
Frost «Amygdala»

B-Lista (ni spillinger pr. uke):

St. Thomas «The Railroad» (NY)
Gluecifer «Brutus» (NY)
When «Sunshine Superhead»
Paperboys & Madcon «»Barcelona»
Span «Baby’s Come Back»
Number Seven Deli «I Used To Be Scared»
Tøyen «India Pindia»
Cadillac «Convertible Candy»

Nye på Norsklista (1-2 spillinger pr. uke):

 Barabass & The Happy Few: «Mumbai»
 American Suitcase: «Lloyd Christmas»
Muzzlewhite: «That’s why I love you darling»
M2M: «Jennifer»

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev