P1-demo

P1 søker ferske musikere

Det er ikke bare by:Larm LIVE som for tiden søker etter artister som vil vise seg frem. Også musikk-redaksjonen i NRK P1 ønsker å hjelpe fram norske uoppdagede band og musikere til programmet Musikkrevyen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I en pressemelding fra NRK P, som også liggger ute på nettstedet nrk.no/musikk, heter det:

Svært mange komponerer sikkert musikk heime utan å tenkje noko meir på det. Kanskje finnst det ei eller anna verdenstjerne i vårt langstrakte land?

Musikkredaksjonen i NRK P1 ønskjer difor å «hjelpe» fram norske musikkskaparar, ved å spele låtar i programmet Musikkrevyen. Forutsetninga er at musikarane ikkje har platekontrakt, har hatt det eller er i ferd med å få det.

Kast deg rundt og send inn musikk som du har laga!

Reglar:

* All musikk må ha god nok kvalitet til å kunne spelast på radio. Formatet bør helst vere Mp3, CD, Dat eller Minidisk. All musikk på kasett og lignende vert ikkje vurdert.
* Låta må ikkje ha vore brukt i kommersiell samanheng
* Låta treng ikkje vere sjølvkomponert. Du kan godt synge ei coverlåt, og på den måten t.d. vise fram at du verkeleg kan å synge.
* Den beste av dei fire låtane som vert spelt kvar måned, (ein kvar veke) vert kåra til månadens låt.

Alle låtar som vert brukt, blir liggande på NRK sine internettsider i ei lengre periode

NRK Petre har i lengre tid hatt sitt eige demoprosjekt «Urørt». Fleire gongar har band som har vore presentert i Petre fått platekontrakt. P1 demo er for deg som føler du ikkje passar inn i «Urørt».

Etter kåringa av månadens låt vil det ikkje vere noko vidare premiering eller kåring. Me vil fyrst og fremst bringe opp og fram norsk musikk og spennande talent.

Ditt bidrag sendes til:
P1 Demo
NRK P1
7005 Trondheim

Musikkrevyen høyrer du i NRK P1 mandag, tysdag og torsdag frå 18.09 til 20.00.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.