Øya 2004-logo (Foto: oyafestivalen.no)

Øyafestivalen: – Vi har stor respekt for studentradioene

– Selv om vi har mediebedrifter blant våre samarbeidspartnere, er alle medier likestilt til å dekke festivalen, skriver pressetalsmann Jonas Prangerød i Øyafestivalen som et svar på påstandene om at NRK P3 har skaffet seg særrettigheter under bl.a. Øyafestivalen. – Dersom Radio Nova føler seg hindret i normalt mediearbeid – definert som intervjuer, reportasjer og stemningsrapporter – på Øyafestivalen, må dette skyldes en misforståelse, mener Prangerød.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Jonas Prangerød, pressetalsmann, Øyafestivalen

Studentradioer er en viktig del av mediefloraen og representerer en viktig del av mangfoldet i kulturjournalistikken. Disse er utfyllende aktører i forhold til de store og nasjonale kanalene. Vi synes det er viktig å få mediedekning i studentradioene, da disse ofte tilbyr noe annet og særegent til lytterne enn de nasjonale mediene.

I forrige uke skrev Radio Novas ansvarlige redaktør Torkild Jemterud et kritisk innlegg på Ballade om P3s engasjement i en del arrangementer. Dette innlegget ble også benyttet som utgangspunkt for en større sak i Dagsavisen. Som et eksempel på P3s monopolisering av mediedekningen under slike arrangementer bruker Jemterud Øyafestivalen. I det aktuelle avsnittet framkommer en del feil. Vi ønsker å påpeke disse.

For det første finnes det ingen link mellom Kalvøyafestivalen og Øyafestivalen, bortsett fra at begge har presentert pop og rock, samt benyttet seg av det samme geografiske område på Kalvøya utenfor Sandvika i Bærum.

Betydelig grovere er påstandene som kan tolkes slik at vi hindrer visse medier normal dekning av festivalen. Dette er uriktig. Selv om vi har mediebedrifter blant våre samarbeidspartnere, er alle medier likestilt til å dekke festivalen. Disse avtalene begrenser ikke andre mediers rett til dekning av festivalen og det har aldri vært aktuelt for oss å vurdere dette. Vi har derimot en kommersiell avtale med NRK, som innebærer logoprofilering på markedsmateriell, samt markedsrettede aktiviteter på festivalområdet.

Med normal mediedekning menes her intervjuer, reportasjer og stemningsrapporter fra festivalområdet og/eller presseområdet. Radio Nova kan som alle andre medier være til stede på festivalen med sine journalister. Kanalen har fått innvilget presseakkreditering på lik linje med andre medier.

Etter å ha bedt om en utdyping av problemet fra redaktør Torkild Jemterud, fikk vi bekreftet vårt inntrykk av at problemene skyldes en kommunikasjonssvikt i forkant av Øyafestivalen 2004. Dersom Radio Nova føler seg hindret i normalt mediearbeid på festivalen grunnet en misforståelse, beklager vi dette. Radio Novas problem har faktisk vært ukjent for oss fram til nå.

Vi i Øyafestivalen er glade i og har stor respekt for studentradioene. Radio Nova er en kanal som tar ny musikk på alvor, akkurat som Øyafestivalen gjør. Vi setter pris på deres engasjement i den samme musikken som vi ønsker å presentere. Øyafestivalen håper Radio Nova vil være en radiokanal som uredd presenterer spennende artister i årene som kommer.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev