Kåre Virud, collage (fra Bluestown Records)

Østkanten Bluesklubb er 10 år

Østkanten Bluesklubb i Oslo er hundre prosent basert på frivilighet, og har over 70 arrangementer i året. Nå kan klubben feire sine første ti år, med den første, store markeringen på Pigalle den 18. februar, der prominente gjester fra kulturlivet har meldt sin ankomst. Utover våren blir det deretter flere markeringer av jubileet.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Østkanten Bluesklubb ble stiftet på Pigalle i Oslo 18. februar 1995. Navnet ble valgt etter en omfattende avstemning – der i alt femti navefoslag hadde vært i potten. Klubben er sterkt deltakende i bydelsarrangementer som Internasjonal Torgdag og Elvelangs, og driver også et utstrakt ungdomsarbeid som deltakere på Øyafestivalen, og et eget konsept kalt Rampelys.

— Her setter vi fokus på unge artister og lovende band, forteller John Jørgen Støa i Østkanten Bluesklubb. – En tredjedel av klubbens medlemmer er da også under 26 år.

Støa fremhever at Østkanten Bluesklubb er blitt kjent over det ganske land for å være en veldrevet og utradisjonell klubb. Klubben har også arrangert folkemøter med Oslos politikere, og deltar aktivt for å fremme den rytmiske kulturens interesser.

— Vi feirer 8. mars for å fremme kvinner i populærkulturen – og 1. mai for å markere oss mot rasisme, sier Støa. – Hvert år adopterer vi en samvittighetsfange, og vi har påvirket en rekke klubber til å gjøre det samme. Vi fyller dessuten danskebåten med 500 medlemmer på bluescruise, og er innbitte deltakere i Tom Waitz-løpet.

Hver torsdag har Østkanten Bluesklubb sin egen kveld på Muddy Waters.

— Det som kanskje har inspirert oss mest på slutten av tiåret, er den akustiske temaserien «En reise i Blueshistorien», melder Støa. – Den representerer en fornyelse, og det betyr mye for å holde den idealistiske driven oppe.

Vårens jubileumskonserter starter med tiårs fest på Pigalle 18. februar – på dagen 10 år etter stiftelsen. 

— Denne kvelden legger vi vekt på at folk skal prate, bli kjent og ha det hyggelig. Jan Rustad og Øyvind Pharo kåserer og presenterer sine musikalske favoritter i DVD-format. De samme herrer er DJer og står for musikken utover kvelden. Arrangementet er for medlemmer, og vi har invitert en rekke prominente gjester fra kulturlivet. Kulturkomiteen i Oslo, anført av lederen Kari Pahle, har allerede meldt sin ankomst. Vi tror det blir en uforglemmelig aften.

I april arrangerer Østkanten Bluesklubb konserter med bl.a. Canned Heat og Bluescaravan på Muddy Waters. Natt til 1. mai forflytter klubben seg til Det Åpne Teater, der Kåre Virud Band er kveldens hovedartister. I anledning jubileet vil konserten være gratis for medlemmer. Også på dagen 1. mai blir det arrangement, da under vignetten «Blues mot rasisme».

I klubbens egne statutter kan vi lese:

«Østkanten Bluesklubb har som formål å arrangere konserter og sosiale tilstelninger. Utgangspunktet for all aktivitet er at medlemmene skal ha en arena for sosial tilhørighet og en kulturell berikelse. Klubben ønsker å være inkluderende for hele Oslo, og skal være en pådriver for et godt bymiljø. På den måten ønsker vi å ta et medansvar for det samfunnet vi lever i. Østkanten Bluesklubb skal søke å ha god kontakt med andre organisasjoner, og yte hjelp og bistand så sant det er mulig.»

«Blues dreier seg ikke om hudfarge eller form, men representerer menneskelige erfaringer gjennom århundrer og i alle kulturer. For oss er tilhørighet til bluesen  like mye en følelse som musikksmak. Vi ønsker å vise bredden i bluesen, og ser det som naturlig å presentere alle musikksjangere som har bluesen som utgangspunkt.»

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev