Gus Panser

Ønsker boikott av dyre platebutikker

Det norske bandet Gus Panser protesterer heftig mot prispolitikken hos enkelte platebutikker. Enkelte steder har bandets nye album blitt solgt for rundt 200 kroner, noe som har fått bandet til å garantere at kunder som sender dem kvittering vil motta en ekstra CD. I tillegg oppfordrer de til boikott av alle butikker som priser platen deres så høyt.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Kjøper noen en CD av Gus Panser til over 190 kroner, så lover vi å sende en ekstra CD i posten mot at vi mottar kvitteringen med navn og adresse på kjøper, sier Gus Panser på sine hjemmesider. I tillegg avfyrer de følgende kraftsalve mot prisnivået på nye, norske plater.

— Dagens musikk overprises. Flere platebutikker har satt opp prisene på nye CD’er til 199,50. Ingen enkelt CD er verdt så mye penger! Pengejaget innen all kunstvirksomhet ødelegger både lysten til å utøve og lysten til å konsumere. Alt har sin pris, men et sted må grensen gå. Gus Panser mener at vår musikk ikke skal behøve å koste over 190 kroner! Det er ikke verdt det!

Gus Panser gir følgende råd til folk som synes platen deres er for dyr. 1) Boikott platebutikken, 2), Kjøp en rådyr Gus Panser-CD, ta vare på kvitteringen, skriv på navn og adresse, og send det hele til Gus Panser, c/o Thyholtv. 1 B, 7500 Stjørdal. Du vil da motta en ekstra CD. Og 3) Kjøp CD på en billigere platebutikk.

Bandet får nå støtte av styreleder i artistenes interesseorganisasjon GramArt, Marianne Antonsen Rishøy, som nylig uttalte følgende til Petre-programmet Kaliber: – Platebutikkene tar en stor del av kaka. Jeg er overrasket at de tør.

Hennes klare oppfordring er denne: – Gå forbi de dyreste butikkene! Kjøp heller plater på nettet eller ta kontakt med artistene direkte.

Gus Panser har i sakens anledning også satt opp følgende regnestykke: ”Av en CD som i butikken koster ca. 200 kroner, får vanlige band med vanlig platekontrakt omlag en tier på deling! Platebutikkene har skylda for at norske artister selger for dårlig. Ingen gidder å kjøpe så dyre plater. Særlig går det utover debut-platene.”

Nettsidene til Gus Panser finner du her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev