Röyksopp: "Release me"

– …og nå tar vi hele flaggstanga også, dere!

– «Royksopp-debatten» sitter nå med hele rævva i bransjen. Eller var det med hele bransjen opp i rævva? Det må sies i klar tekst at jeg – med mottoet «Norge suger, EU ruler» – synes Royksopp-Svein sin uttalelse «går med et norsk flagg i rævva» er frisk. Det bør bli årets uttalelse for skisportnasjonen Norge, skriver daglig leder for Trust Me Records, Marit Karlsen, i denne avsluttende kommentaren i Röyksopp-saken, som hun mener har snudd seg fra saklig debatt til å bli en serie usmakelige personangrep.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Marit Karlsen, daglig leder, Trust Me Records:

I mitt bevisst tvetydige innlegg som «redaktør» Carl Kristian Johansen i Groove.no referer til, sier jeg at Royksopp-Berge’s generalisering over journalister, kred og flagget opp i rævva – rett etter en nasjonalistisk scenografi på MTV Awards og utallige intervjuer – får meg til å se mer enn bare én vei. Jeg kan forstå at noen satt igjen med en emmen bi-smak. I denne saken er jeg faktisk ikke enig med noen; i hvordan dere (inklusive Anders Grønneberg I Dagbladet) ensporet kommenterer Royksopp-Berges uttalelser.

Og fra Berges flagg i rævva, kred-preik og den norske folkesjela, har nå ting utviklet seg til diverse usaklige personangrep på blant andre meg, som for eksempel at jeg omtales som bransjehore. Stygt ord.

Så, før jeg sier God Jul: «Redaktør» Johansen skriver at jeg som eier av en superliten og idealistisk label nødvendigvis må slikke Akersgata, og drive med kameraderi og bransjehoreri. Dette på grunnlag av at jeg helt nøkternt konstaterte at dagsaviser som Dagbladet og VG i det hele tatt har musikk på deres tabloide dagsorden? Jommen sa jeg schluurp!

De som har vært ved bevissthet de siste fem årene, vet at om det er noen denne dama har kritisert ved en rekke tidligere anledninger, så må det være nettopp Akersgata. Det som forundrer meg mest, er imidlertid at Johansen og Engelsen fortsatt virker så tatt på sengen av at overfladiske aviser som VG og Dagbladet prioriterer som de gjør. «Redaktør» Johansen nevner dernest Natt & Dag som den eneste troverdige publikasjonen.

I følge «redaktør» Johansen kan N&D nemlig synes å være så klare og åpne på alt, at skribentene bare kan spasere forbi alle indie-feller og problemstillinger som hva for eksempel et ukritisk kameraderi ellers ville gitt. Den samme «redaktøren» omtaler samtidig Mute «som et Se & Hør, drevet av en bransjehore og intrigemaker.»

Hei, for å gjøre et rip-off av Berge og Tellè til Mute: Jeg begynner nesten å mistenke «redaktør» Johansen for å stikke både N&D og hotte artister opp i sin egen rompe!

Jeg siterer også gjerne ordrett det «redaktør» Johansen skriver i all sin iver for å beholde det norske flagget oppe i rævva, mot horer og prostituerte i presse og bransje : «..og vips har representanter for den moralske musikkmajoritet i Norge tvunget fram et dementi fra Berge.»

Mens «redaktør» Johansen tygger litt på den, vil jeg til slutt si at hvis Svein Berge likevel fortsatt føler han har det norske flagget opp i rævva når han er Royksopp, skal ikke jeg i denne bransjen si hvor jeg føler jeg har mannfolk á lá Johansen hen.

God Jul.

Marit Karlsen

PS: Helt på tampen; et svar til den svært så pågående promotionmannen Frode Engelsens innlegg, hvis hele siste avsnitt vies meg: Imponerende selvhøytidelig! .Enkelte promotionfolk har pussig nok en tendens til å se på seg selv som en arbeidsgiver. Tilhører du den kategorien, Engelsen? Kutt i hvert fall ut de helt fjerne og usanne gjengivelsene dine, forsøk heller å komme over at jeg en gang for lenge siden dessverre måtte avlyse møtet med Feeder. DS

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev