Cerrato

Nytt melankolsk plateselskap

Melankolsk rock og pop ligger i bunnen for det ferske plateselskapet Osito Records, som melder seg på i kampen om platekjøperne med debut-EPen til Cerrato og samleplata «Sement #2». Sistnevnte rommer alt fra rock og jazz til trip hop og drum’n’bass.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— Hovedvekten ligger på melankolsk rock, men Sement-plata viser spennvidden i musikken jeg er interessert i. Går dette bra, ser jeg ikke bort fra at jeg vil gi ut musikk i flere forskjellige sjangre. Men samtidig er jeg klar over begrensningens kunst, sier Bjørn Torjus Hanssen i enmannsselskapet Osito Records.

Sement-samleren er knyttet opp til festivalen Sement #2, som holdes 23. og 24. mars på Betong i Oslo. Plata rommer bidrag fra festivaldeltagerne, mest kjent er stavangerbaserte Cloroform og Wunderkammer. I tillegg inneholder plata spor fra fremadstormende artister som Emmerhoff & The Melancholy Babies og Delaware, kulthelter som American Suitcase og Bogus Blimp og brennferske navn som dB, Magnetic Tapes, Athome Project og Cerrato – alle norske.

Sistnevnte er Ositos andre artist, og deres debut-EP «Ghost» er i salg denne uka. Gruppa er sentrert rundt spanske Maria Cerrato, støttet opp med en klassisk rockebesetning av gitar, bass, trommer og synthesizer. «Særegen, skjør og stemningsfull. Melankolske og sakrale stemninger er basisen i tekst- og låtmaterialet», heter det i forhåndsreklamen.

— Jeg har jobbet med musikk ganske lenge, blant annet ved Betong siden 1996. For Betong satte jeg sammen samleplatene «Betong Vår 97», der blant annet Madrugadas forløper Abbey’s Adoption deltok, og den første Sement-samleren, med blant annet St. Thomas og Martine & Mirejam. Cerrato oppdaget jeg gjennom en demo i 1996, og er nå veldig spent på mottagelsen gruppa får, sier Hanssen.

Den nyslåtte platemogulen har sett med begeistring på etableringen av plateselskap som dbut og Racing Junior.

— Det har dukket opp flere prisverdige selskap, men det er fortsatt mange gode artister som faller mellom stolene, både på grunn av kapasitetsproblemer og smakspreferanser hos selskapene. Det er litt av bakgrunnen til at jeg valgte å starte opp selv.

Hanssen har i starten valgt å stå for distribuering av platene selv, og stikker innom kafeer, biblioteker og avisredaksjoner. Neste utgivelse blir trolig Cerratos debutalbum i høst eller neste år, dessuten har Hanssen planer om utgivelse av et band han ikke vil røpe navnet på.

Cerrato holder følgende konserter framover:
16. mars: Kringsjå studentkompani, Oslo.
23. mars: Sement #2, Betong, Oslo.
20. og 21. april: Blue Monk, Oslo.
28. april: Vårjam, Kongsvinger.

Mer info om Cerrato finner du her.

Mer info om Sement #2 finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.