Åge Aleksandersen (helfigur, stående)

Nygammel dansepartner for Åge

Etter at Åge Aleksandersen kjøpte seg fri fra EMI, gjenstår nå bare detaljer før hans nye samarbeidsavtale med hans gamle partner Gunnar Hordviks nye plateselskap Norwave er i boks. Det betyr også at Norwave har spikret utgivelsesdatoen for Åges nye plate «Linedans», 28. oktober. – Vi har aldri lagt skjul på at vi gjerne ville fortsette samarbeidet med Åge Aleksandersen, sier Kari Thorvik til Ballade.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— Det gjenstår noen små formuleringer og detaljer før vår samarbeidsavtale med Åge kan signeres, men begge parter er så enige i innholdet at det gjenstående bare er å betrakte som en ren formalitet, bekrefter Kari Thorvik i Norwave.

Samarbeidsavtalen mellom Norwave og Åge Aleksandersen innebærer at Åge bærer innspillingkostnadene og dermed også vil eie alle mastertapene selv, mens selskapet administrerer og jobber med hans materiale på tilsvarende måte som om han hadde hatt en vanlig platekontrakt.

— Det normale har vært at plateselskapene enten eier materialet, eller at de lisenserer enkeltutgivelser. Vår samarbeidsavtale legger opp til en slags mellomting. På et langsiktig perspektiv som strekker seg over flere år skal vi jobbe med Åge og hans nye materiale, mens han selv beholder eiendomsretten til sin musikk., sier Thorvik og fortsetter:

— En slik modell skaper god balanse mellom forpliktelser og frihet, og vil åpenbart passe bra for en del artister. Mens andre kanskje fortsatt vil foretrekke en standardkontrakt hvor selskapet også tar innspillingskostnadene.

Passivt Norwave
”Linedans” blir Åge Aleksandersens første utgivelse etter bruddet med EMI, og den kommer bare få uker etter at floken ble løst. Ifølge Thorvik har Norwave forholdt seg helt passiv under sluttforhandlingene som Åge hadde med EMI.

— Åge har kjøpt seg fri ved å betale tilbake mottatt forskudd med egne midler. Vi har ikke hatt noe med det å gjøre, og vi har heller ikke ”kompensert” Åge med noen form for forskudd eller andre midler fra Norwave for å få ham hit. Derimot har vi aldri lagt skjul på at vi gjerne ville fortsette samarbeidet med Åge Aleksandersen, slik han også ga klare signaler om at han gjerne ville til oss.

God tv-eksponering
Åges nye album ”Linedans” kommer 28. oktober, men for ivrige tv-seere vil mange av låtene være godt kjent før den datoen.

I hvert program av høstens NRK-program ”Tore på sporet” medvirker Åge og framfører en ny låt hentet fra den nye plata. Siden premieren lørdag 14. september har Åge så langt rukket å presentere tittelkuttet samt ”Det e’ no me’ deg” og ”Elvis Hansen”. Og før høsten er omme, har Aleksandersens nye album dermed blitt presentert så å si i sin helhet i beste NRK-sendetid.

— Det er veldig hyggelig for Åge, og det er veldig hyggelig for oss. Selvfølgelig har en slik eksponering stor verdi, uten at jeg tør å tallfeste den. Medvirkningen i tv blir likevel noe helt annet enn en vanlig markedskampanje, så vi kommer uansett til å markedsføre ”Linedans” på vanlig måte. Med tv-annonsering og det hele, sier Thorvik som presiserer at Åges medvirken i ”Tore på sporet” skyldes en redaksjonell henvendelse fra NRK til Åge.

— Initiativet og opplegget er helt og holdent NRKs. Norwave har på intet tidspunkt vært involvert i noe som har med ”Tore på sporet” å gjøre, hevder Thorvik.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.