IMG_0463

Ny internasjonal label fra Norge

Trust Me Records er et nytt norsk plateselskap. Selskapet vil ha en utpreget alternativ rock-profil, noe som kanskje ikke overrasker når vi avslører at den erfarne Petre-musikkjournalisten Marit Karlsen står bak initiativet. Det ferske selskapet har alt sikret seg internasjonal distribusjon.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Trust Me Records har akkurat inngått en avtale med det velrenommerte distribusjonselskapet Pinnacle Records for Storbritannia. Trust Me og Poptones er de seneste labelene som Pinnacle har knyttet til seg, noe som innebærer at Marit Karlsen befinner seg i særdeles godt selskap. Poptones er nemlig den nye storsatsingen til Alan McGee, som sa farvel til den legendariske britiske labelen Creation Records i fjor.

Første utgivelse fra New York
Trust Me Records drives av Marit Karlsen, som gjennom en årrekke har tatt seg av Roxrevyen Tirsdag på NRK Petre. Trust Me Records’ første utgivelse er med Laptop fra New York, som i følge presseskrivet ble snappet opp fra store Island Records og Wall Of Sound i sommer, ”etter 16 måneder med rørete byråkrati”. Trust Me Records slipper Laptops debutalbum allerede 16. oktober med releaseparty i London. Platen har fått tittelen ”Opening Credits”, og innheholder bl.a. debutsingelen ”End Credits”, som i internasjonal presse har blitt omtalt som en av 90-tallets beste singler.

Trust Me Records omtaler seg som det første norske uavhengige plateselskapet med bred internasjonal distribusjon for alternativ populærmusikk. I Norge distribueres Trust Me Records av Voices Of Wonder, mens en annen aktør vil ta seg av distribusjonen i Europa.

Også norske artister
Det blir releaseparty for Laptop-albumet i London i andre uke i oktober. ”Opening Credits” vil slippes 6. november i Norge, mens Laptop vil opptre i Oslo 18. november. I denne forbindelse vil Laptop også gjøre en opptreden på internett.

Marit Karlsen forteller til Ballade.no at det etter hvert også vil komme norske artister på det nye plateselskapet. Planene for disse utgivelsene vil ikke bli offentligjort før nærmere jul, men hun lover høy aktivitet i det neste året.

I følge pressemeldingen fra Voices Of Wonder og Trust Me Records er Marit Karlsen for øvrig bare den tredje kvinnen i verden med et slikt selskap. Websidene til Trust Me Records finner du her, så snart de lanseres

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.