Notodden Blues Festival, poster 2006

Notodden sikret knutepunktstatus?

I Telemark jubler de allerede over at Notodden Blues Festival er tildelt knutepunktstatus, og dermed sikret faste økonomiske midler hvert år. Denne nyheten blir ikke bekreftet fra departementet, men de sier at Notodden er den eneste bluesfestivalen som har søkt om midler innen tidsfristen. – Knutepunktstatus betyr et fast årlig offentlig tilskudd på 2,5 millioner kroner, en økning på én million for NBF. Enda viktigere for Notodden er anerkjennelsen og egenverdien i en slik posisjon, skriver avisen Varden i dag.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Rådgiver Arnleif Bekkevahr i Kultur- og kirkedepartementet bekrefter til Ballade at Notodden Blues Festival er eneste søker til knutepunktstatus for blues i Norge. Det vil si at ingen av landets øvrige bluesfestivaler har søkt om denne støtten.

Gul ledertrøye

Bekkevahr kan ikke bekrefte om Notodden Blues Festival faktisk vil motta knutepunktstøtte, da denne saken fremdeles er under behandling. I følge Varden har kulturminister Trond Giske tidligere uttalt at ”Det er ingen tvil om at Notodden har den gule ledertrøya”.

Rådgiveren i Kultur- og kirkedepartementet kan heller ikke uttale seg om når selve tildelingen blir offentliggjort, men Varden skriver i dagens avis at ”etter alt å dømme er regjeringens plan å offentliggjøre tildelingen i forbindelse med årets festival”.

— Knutepunktstatus betyr et fast årlig offentlig tilskudd på 2,5 millioner kroner, en økning på én million for NBF. Enda viktigere for Notodden er anerkjennelsen og egenverdien i en slik posisjon, skriver Varden i dag.

Stor betydning for regionen

I sin søknad, som Varden har fått tilgang til, konkluderer festivalledelsen med at knutepunktstatus vil føre til økt profesjonalisering. Det vil også øke fokus på ungdom og opplæring, musikalske sjangermøter og rollen som innovatører i det europeiske festivalmarkedet.

Varden skriver også at ringvirkningsanalysen som ble utarbeidet av MMI i 2005, viste at festivalen tilfører minst 20 «friske» millioner til Notodden årlig og at den er blitt byens viktigste merkevare. MMI-undersøkelsen viser også at Notodden Blues Festival er landets nest mest kjente musikkfestival uansett sjanger, bare overgått av Molde Jazzfestival.

I tillegg til tildeling av knutepunktstatus, er det ventet at regjeringen i år realiserer det bebudete tilskuddet til Bok- og blueshuset på rundt 35 millioner kroner, melder Varden.

1. mars gikk fristen ut for å søke om knutepunktstatus for rock. Det er Storåsfestivalen, Quartfestivalen, Øyafestivalen og by:larm som kjemper om disse midlene.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev