Turboneger

Norske band på Quart

Følgende norske band og artister er nå bekreftet til Quart Festivalen: Span, Haakon, Amulet, Kaada, Jessica Fletchers og Turboneger. Les mer om dem her i Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I går, tirsdag 12. mars, slapp Quart de første 29 av i alt rundt hundre band og artister som skal opptre på scenene i Bendiktsbukta og Idrettsplassen, i Hallen, og i Caledonien Dancing og Hall. De resterende navnene skal etter planen slippes rundt påsketider, og vil ganske sikkert også inneholde flere hjemlige navn.

I følge den foreløpige, og altså langt fra komplette kjøreplanen på quart.no, vil første norske artist ut være Jessica Fletchers i Bendiktsbukta tirsdag 2. juli. Bandet gjorde nettopp en god figur under by:Larm i Kristiansand, noe som nok er en medvirkende årsak til at de nå er hanket inn. «Sorry About The Noise» fra The Jessica Fletchers’ andre EP med samme navn ble av fjorårets by:Larmer Harald Are Lund i NRK Petre utropt til årets beste single i 2000. Drammenserne henter mye fra sekstitallets rock ‘n’roll, men beholder samtidig et moderne uttrykk. Tidløs Pop and Roll er et uttrykk bandet selv prøver seg med. Bartleby fra The Tables og Perfect Pop har også vært med å sette sitt tydelige fingeravtrykk på deres siste skive. Jessica Fletchers er for tiden ute på Zoom-turné sammen med Camaros og Surferosa etter å ha sikret seg en av de tre vinnerplassene i finalen.

Samme dag opptrer det ferske bandet Span i Bendiksbukta. Span er oppstått fra asken av Explicit Lyrics og Squid fra Osloområdet, og spiller en blanding av støyende pop og «kick ass»-rock’n’roll. Tekstene følger opp, og handler om sex, drikking, paranoia og nevekamp. Bandet har alt sikret seg en avtale med Waterfall Productions og Universal Publishing Ltd. i London, som har tatt på seg jobben med å skaffe dem kontrakt med et internasjonalt plateselskap.

Fredag 5. juli er i Bendiksbukta klart for Haakon, som er prosjektet til Haakon Ellingsen fra Oslo. Han ga i fjor ut sitt første soloalbum, «Minstrel», på før nevnte Perfect Pop Records. Haakon er blitt sammenlignet med alt fra Paul McCartney, Nick Drake og Crosby, Stills, Nash & Young til gresk og britisk folkemusikk, men skal fremfor alt være en original og sjeldent ærlig låtskriver. Positiv, vakker og romantisk musikk er noen av stikkordene. Tidligere var Haakon Ellingsen med i den neo-psykedeliske Last James (med bl.a. Lars Pedersen), som ga ut tre kritikerroste album fra 1991 til 1996.

Lørdag 6. juli kan alle elskere av hard, norsk rock sette et kryss i utendørstaket. Da skal nemlig både nokså legendariske Turboneger og ditto lovende Amulet opptre foran gressbakken i Bendiktsbukt. Amulet spiller heftig punkrock med røtter i hardcore, og har holdt det gående i flere år. Deres tredje og svært så kritikerroste album «Freedom Fighters» beveger seg mot et variert punkrocklandskap, og har ført til noe av et gjennombrudd for bandet, med en jurypris fra årets Alarmutdeling som et av flere håndfaste bevis for nettopp det. Turboneger trenger vel knapt noen nærmere introduksjon. Bandet har vært oppløst siden 1999, men er nå kommet sammen for et honorar som i følge ryktene skal tilsvare «en middels tysk sportsbil».

Også Cloroform-gründer John Erik Kaada er klar for årets Quart Festival. Kaada er første Cloroform-medlem med soloplate, men har tidligere skrevet filmmusikken til «Mongoland» på egen hånd. Sammen med Cloroform har han spilt godt over 300 konserter og sluppet fire album. Soloalbumet «Thank You For Giving Me Your Valuable Time» ble utgitt på EMI i høst, og viste på ny en musiker som går sine egne, ukonvensjonelle veier i norsk musikliv.

Blant de mer kjente, utenlandske navnene som er gjort kjent, finner vi artister som Travis, No Doubt, Belle & Sebastian og International Noise Conspiracy.

Foreløpig er det kun 5-dagers pass å få kjøpt – dagspass vil legges ut til salgs innen påske. Mer opplysninger kan du finne på hjemmesidene til Quart. Mer enn en million treff på disse sidene på en uke tyder i hvert fall på at interessen for Sørlandsfestivalen ikke er dalende.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.