St. Thomas (foto: Øyvind Holen)

Norske artister viser seg frem for verdens musikkbransje

Hele elleve norske artister og band skal opptre i løpet de 3 dagene musikkmessen POPKOMM. i Køln varer. POPKOMM. er en av verdens største musikkmesser – og hadde i fjor 17 000 deltagere fra hele verden. Blant årets norske deltagere finner vi bl.a. Xploding Plastix, St. Thomas, Sister Sonny, Røyksopp og Maria Solheim.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Interessen for norsk musikk øker stadig. Arrangørene av Popkomm.2001 er i følge Inger Dirdal i Music Export Noway rett og slett så begeistret for de nye, norske talentene at de ville arrangere en egen konsert med norske artister under årets messe. 18. august vil følgende norske artister derfor innta scenen på Prime Club, som er en av de mest populære klubbene i Köln: St. Thomas, Sister Sonny, Ai Phoenix, Bigbang og El Caco. Alle gruppene kan karakteriseres som moderne rockmusikk, og har til dels alt vakt oppmerksomhet utenfor landets grenser.

Samme kveld skal Røyksopp, som består av Svein Berge og Torbjørn Brundtland, opptre på Alter Wartesaal. Duoen har bakgrunn fra Tromsøs housemiljø, og har også vært en del av Tellè-labelen i Bergen. Et tredje norsk innslag finner sted når Eivind Aarset og Rune Arnesen spiller med tuniskiske Dhafer Youssef på Studio 672.

Men alt 17. august skal de første norske artistene i ilden under POPKOMM.2001: Xploding Plastix og Perculator vil gi en smakebit på den norske elektroika-scenens kvaliteter i Essigefabrik Club, mens Maria Solheim, Oil, El Caco og Bigbang skal ha konserter på selve messeområdet.

POPKOMM. 2001 blir arrangert for 13. gang i Köln, Tyskland i tidsrommet 16.-18. august. Det blir i år ny rekorddeltagelse fra norsk musikkbransje på POPKOMM., slik det også ble på Midem i Cannes i januar. Midem 2001 var det første prosjektet som ble koordinert av Music Export Norway, og nå er Inger Dirdal klar for nye utfordringer. I mellomtiden har MEN, som er et service- og kompetansesenter for eksportører av norske musikkprodukter, også vært med på en tur til Japan med det norske kongeparet, som Inger Dirdal i ettertid oppsummerte slik for Ballade: – – Vi er fornøyd med turen, og glade for at musikkbransjen nå er tatt på alvor av Nærings- og handelsdepartementet som en bransje. Vi har også fått tilbakemeldinger fra Eksportrådet om at de var fornøyde med presentasjonen norsk musikkbransje gjorde i Japan.

I fjor var det 17.000 representanter fra musikkbransjen på POPKOMM. Det var naturlig nok størst deltagelse fra Tyskland, som er Europas største musikkmarked, men også mange representanter fra tunge markeder som Storbritannia, USA, Holland, Østerrike, Sverige, Frankrike, Italia, Spania og Danmark. Festivalen og messen i Køln blir i følge Inger Dirdal et svært så viktig utstillingsvindu for norsk musikkbransje.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.