Sandhyna Sanjana

Norsk suksess på mp3.com

Den bergenske soloartisten, teaterinstruktøren og komponisten Jørn Lavoll er blitt håndplukket blant 150 000 artister av mp3.com’s ekspertpanel. Belønningen er deltagelse på CDen «Electronic Underground» i regi av det gigantiske nettstedet. En annen av Lavolls sanger, «Sandhya and Jorn», er blitt lastet ned rundt 50 000 ganger.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Jørn Lavoll er en av de unge, norske musikerne som med stort hell benytter seg av internett som lanseringsplattform. Lavoll er 25 år, har skrevet musikk til flere teateroppsettinger, og dro i sin tid til USA for å studere piano. Han vendte isteden hjem som teaterinstruktør, og har hittil satt opp stykker basert på bl.a. Dario Fo og August Strindberg. For tiden jobber han med forestillingene «Love in space» og «Kunsten å stemme et piano», og er freelance teaterinstruktør ved Høgskolen i Bergen. Han var også trommeslager i en tidlig utgave av Kings Of Convenience.

Jørn Lavoll har i lengre tid lagt ut lydfiler med stor suksess på det store nettstedet mp3.com, som tilbyr over en million lydfiler til nettsurfere verden over. Lavol har samarbeidet med musikere fra både Texas, Canada og Hong Kong, og opplevde tidligere i år at en sang i samarbeid med den indiske sangerinnen Sandhya Sanjana med ett ble den mest nedlastede mp3-filen i India. Hittil har sangen blitt lyttet til og lastet ned nærmere 50 000 ganger. Ikke utypisk for slike samarbeid i cyberspace har Lavoll og Sanjana aldri møtt hverandre ansikt til ansikt.

Lavoll har også skrevet musikk for det kanadiske dataspill-firmaet ZenTao Interactive, og opplevde i juni å få lisensiert låten «Ugly Edith’s Piano Solo» til det amerikanske filmselskapet Luminence Films, som skal bruke den i TV-dokumentaren «America’s Most Haunted Town». I mars la Lavoll ut den nye sangen «Steg» på mp3.com, og det er dette sporet som er ute på CDen «Underground Electronic». Juryen la i den forbindelse vekt på elementer som «production quality» og «songwriting-skill».

mp3.com omtaler i en hilsen til Lavoll inkluderingen av sporet på det håndplukkede albumet som «a fantastic promotional opportunity for you and your music». Allerede første dag etter utgivelsen av «Underground Electronic», ble «Steg» lastet ned 344 ganger, og gikk dermed inn på en syvende plass på ambientmusikk-listen.

— Musikken min faller inn i forskjellige musikalske genre, sier Lavoll på sine nettsider. – Men mesteparten av tiden er den forankret i temaer og stilarter som jeg interesserer meg for, det være seg folklore og mytologi, klassisk eller folkemusikk. Resultatet blir ofte en slags soniske drømmelandskap, med melodier og teksturer som hjemsøker lytteren.

denne undersiden av mp3.com finner du følgende låter av Jørn Lavoll: «Steg», «Langour», «Sandhya and Jorn», «Cloud Hands», «Estarin’s Song», «Ugly Edith’s Piano Solo», «Nightfall», «Whalesong #1» og «Sorgfri». På hans egne, engelskspråklige hjemmesider kan du lese mer om både musikken og teatervirksomheten, samt komposisjonsoppdrag Lavoll så langt har hatt.

Jørn Lavoll har så langt tjent nærmere 1100 dollars bare på nedlastingen via mp3.com. Nedenfor finner du lenker til noen av artiklene Ballade har hatt om musikkdistribusjon på nettet – der bl.a. Katthult fra Elverum også ble oppdaget via sidene til mp3.com.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.