Monica Larsson, 2006

Norsk Rockforbund: – Mer støtte til klubbene!

Norsk Rockforbund fyller 25 år i 2007, noe som skal markeres på mange vis. Til høsten blir det en rekke jubileumskonserter, samt en utstilling som skal speile rockens utvikling de siste 25 årene. – Hvis ikke klubbene blir tatt på alvor, vil den blomstringen vi for tiden opplever etter hvert dø ut, sier leder for Norsk Rockforbund, Monica Larsson, til Aftenposten i dag.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Som tidligere meldt her i Ballade, vil Norsk Rockforbund Norsk Rockforbund markere starten på jubileumsåret med en stort anlagt klubbkampanje landet over, fra Sortland i nord til Kristiansand i sør. Hele 35 klubber deltar med til sammen 53 konserter i perioden 17. til 31. januar. Hele dette omfattende programet finner du nærmere presentert her.

Monica Larsson blir i dag intervjuet i Aftenposten av Cecilie Asker, og legger i dette intervjuet stor vekt på klubbenes betydning for norsk musikkliv.

— Målet vårt er å få klubbstøttemidlene opp på samme nivå som festivalstøttemidlene. Vi ser at rockeklubbene rundt i landet lider, og hvis ikke dette blir tatt på alvor, vil den blomstringen vi for tiden opplever i norsk musikkliv, etter hvert dø ut, sier Larsson, og fortsetter:

— Vi ønsker ikke å sette musikkfestivalene opp mot klubbene, tvert imot mener vi at dette samspillet er viktig. Men det er ingen band som debuterer på festivaler. Det er rockeklubbene som står for utklekkingen og oppfostringen av nye artister. Hvis man ønsker å oppleve det neste Madrugada, eller Turboneger, må man legge forholdene til rette

Aftenposten skriver at de norske rockefestivalene i år vil få tilsammen rundt 40 millioner i statsstøtte, mens Kulturdepartementet bare har bevilget én million kroner som et prøveprosjekt til de norske rockeklubbene.

— Mye har bedret seg de siste 25 årene, men faktum er at norsk rock fortsatt bare får smuler fra de rikes bord, konkluderer Larsson.

Kulturminister Trond Giske har den siste tiden måttet tåle mye kritikk for både personlig stil og maktarroganse, bl.a. i forhold til det mange frykter er en bevisst overkjøring av Norsk kulturråd. Men Monica Larsson ønsker ikke nødvendigvis å være med på denne kritikken, selv om underskriftskampanjen mot Giske nylig fikk nærmere 10 000 underskrifter fra musikkinteresserte ildsjeler landet rundt.

— Jeg synes Giske har fått ufortjent mye kritikk i media. Som for eksempel at han er blitt stemplet som en festløve fordi han stiller opp på populærkonserter og filmpremièrer. Jeg skulle likt å se den avisen som ville slått opp negativt at Valgerd Svarstad Haugland gikk tre ganger i operaen på én uke, sier Larsson, som samtidig understreker at NRF «ikke vil nøle et sekund med å si ifra i det øyeblikket vi er uenige om noe».

Hele intervjuet med Monica Larsson kan leses på denne lenken. NRFs egne hjemmesider er å finne her.

Vi tar ellers også med at Norsk Rockforbund slår til med et gratis fire timers seminar under by:Larm i Trondheim, der man setter fokus på frivillighet.

Her samarbeider NRF med Roskildefestivalen i Danmark og BRAK i Bergen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev