Reset - Camilla Henningsen

Norsk-kutt for Edel

Sviktende salgstall tvinger Edel Records til å si opp halve staben og sparke alle sine norske artister. Peel, Oral Bee, Lolipops og Reset er dermed uten plateselskap som følge av at Edel legger om til utelukkende å satse på artister de får fra utlandet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Fra nå av må vi nøye oss med å markedsføre og selge de artistene vi får fra utlandet, sier direktør Kristian Aartun til Dagbladet.

Edel begrunner de drastiske tiltakene med at de ønsker å stå bedre rustet til å møte den generelle konjukturnedgangen. Nedgang i platesalg er også en fremtredende årsak til at Edel Records nå omstrukturerer virksomheten og reduserer staben i plateselskapet med fem årsverk, noe som utgjør halvparten av selskapets arbeidskapasitet. Også Edel Sverige kutter i sin stab. Her reduseres kapasiteten med 35 prosent.

Andre norske plateselskaper som Ballade har vært i kontakt med beklager Edels kraftige nedskjæringer.

— Å si opp halve staben er veldig dramatiske nedskjæringer som vi beklager veldig, sier Terje Pedersen i Warner Music.

— Edel Records har jo på mange måter drevet som et stort, multinasjonalt selskap selv om de ikke er det. De har satset hardt på sine norske utgivelser, og når de store pengene ikke er der, blir fallhøyden desto større når man ikke er en av de store, multinasjonale selskapene, forteller Pedersen.

Edel Records Kristian Aartun var ikke tilgjengelig for kommentar da denne artikkelen ble publiksert.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.