Xploding Plastix

Norge i farten

Denne uken ble Xploding Plastix-albumet «Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents» (Beatservice) sluppet i England, og responsen fra presse og radio har vært bortimot formidabel. I Tyskland vekker label-kamerater Mind Over MIDI til dels stor oppsikt. Også storselgende Röyksopp kan vise til glitrende kritikker i utlandet – deriblant i den store musikkavisen NME, som for godt mål omtaler Norge som «det nye Frankrike».

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

«Meldody A.M.», som fremdeles ligger høyt på de norske albumlistene, får åtte av i alt ti mulige poeng i anmeldelsen i den britiske musikkavisen. «Røyksopp er like ustoppelige som et snøskred», sier NME, og forkynner i den anledning nok en gang at Norge er et av de mest spennende produsentene av musikk om dagen.

Xploding Plastix kan vise til nøyaktig samme karakter som Röyksopp i bladet Future Music, som kaller musikken deres «annerledes og spennende.» Hos International DJ får Xploding Plastix 4 av 5 stjerner, mens det blir 4 av 6 i DJ Magazine, 8 av 10 i Wax, og 4 av 5 i The Fly. Men også her hjemme får duoen bra med oppmerksomhet: Under den påbegynte Studentuka i Trondheim er Xploding Plastix selve ukebandet, og spiller derfor tre kvelder på rad. Nærmere bestemt i kveld, onsdag og torsdag.

Xploding Plastix slipper ellers den nye singelen «Behind The Eightball» på Beatservice 22. Oktober, og er dessuten aktuelle med et eksklusivt spor på Beatservice-samlealbumet «Arctic Circles 3», som ellers også byr på spor med blant annet Flunk, Röyksopp, Slowpho, Kolar Goi, Upper Rooms, Circular , Sketch, Information, Kim Hiorthøy og Mind over MIDI.

Nettopp Mind Over Midi ser ut til å være sikret stor oppmerksomhet når deres «Project 3» straks slippes i Tyskland. Albumet har blitt meget godt mottatt i tysk radio og presse, og er alt kåret til «CD des Monats» i Keyboards. Også magasiner som De:Bug («Finde ich SUPER»), The Soul («Ungewöhnlich und gut») og Westzeit («Deine Skandinavien-Connection, Mann – klasse») har alt grepet til godordene, mens flere anmeldelser er på vei. 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.