Nils Heldal

Nils Heldal til EMI

Nils Heldal slutter som kanalsjef i NRK Petre. 1. juni begynner han i stillingen som direktør for EMI Norge. – Jeg gleder meg til å jobbe nærmere med artistene, sier Heldal.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Nils Heldal har vært med NRK Petre helt siden forprosjekteringen av kanalen startet i 1992. Til Ballade sier han at han føler han har gjort sitt overfor Petre, og for et halvt år siden ga han NRK-ledelsen beskjed om at det var på tide å se etter hans etterfølger.

— Jeg følte at jeg hadde gjort mitt etter at jeg fikk NRK til å godta Petres strategi om at kanalen ikke skulle være størst, men viktigst. Jeg hadde noen tilbud å velge mellom etter NRK, men tilbudet fra EMI var helt klart det mest spennende, sier Heldal.

De kommende seks månedene er tidligere musikksjef Marius Lillelien konstituert som kanalsjef i NRK Petre, mens tidligere musikkprodusent Atle Bredal er konstituert som musikksjef.

Heldal går til et EMI han mener er i sterk framgang, med blant annet hele to artister på årets Roskildefestival, Corvine og Tungtvann. Han gleder seg til å jobbe med en artiststall som spenner fra Jahn Teigen til Bertine Zetlitz.

— Jeg ser på meg selv som en «music lover», og ser fram til å jobbe nærmere med artistene. Det er interessant å jobbe med norsk musikk, og spesielt nå som en ny bølge norske musikere er på vei fram. Her tror jeg By:Larm har hatt mye å si. Det utgis mye dritbra norsk musikk for tiden, og jeg tror vi går lyse tider i møte.

Heldal har ingen offentlig programerklæring for EMI-arbeidet å komme med, for som han selv sier er han lei av «folk som prater for mye uten å gjøre noe» (se for øvrig Heldals leserinnlegg i dagens utgave av Ballade.no [link id=55833 title=»her»])

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.