musikkgrabber

Musikkdeling-kompendium fra Ballade

I anledning Deledagen i Bergen Kunsthall ble det satt sammen et kompendium med nærmere tyve artikler fra Ballades arkiver. Dette kan vi nå tilby våre lesere i pdf-format. Artikkelsamlingen omfatter både intervjuer, kommentarer og analyser, samt bakgrunnsstoff om bl.a. privatkopiering, opphavsrett og digital musikkdistribusjon.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

28/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

MIMMI

02/10/2020 Kl. 19:30

Oslo

Claudia Scott

03/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det var arrangørene av Deledagen som selv tok initiativet til å sette sammen denne artikkelsamlingen, som ble distribuert til deltagerne under det kontroversielle arrangementet i Bergen Kulturhall 7. april. Utvalget er også gjort av Deledagens initiativtagere, og representerer et bra tverrsnitt av artikler Ballade har publisert om disse temaene det drøyt siste året.

Her finner du intervjuer med aktører som Per Platou, Sæmund Fiskvik og Jørgen Larsson, samt større artikler og debattinnlegg signert bl.a. Thomas Berge (Cap Gemini Ernst & Young), Per Martinsen (Love OD Communications), Dag Grønnestad (Fagbokforlaget), Stefan Langfors (KulturKonsult), Erik Brataas (Phonofile) og Thomas Gramstad (Elektronisk Forpost Norge). I tillegg refereres det til diverse utspill og kommentarer fra bl.a. Mikal Telle (Telle Records), Nils Heldal (NRK), Per Eirik Johansen (EMI Recorded Music), Anders Grønneberg (Dagbladet) og Stein Østbø (VG).

— Dette er etter vår mening de mest relevante og beste innleggene i debatten om kopiering og fildeling det siste året, uttalte Jørgen Larsson i forkant av Deledagen. – Sammen med dette kompendiet deler vi ut en kopi av åndsverksloven og høringsutkastet til ny åndsverkslov.

Hele kompendiet inneholder 18 artikler, og er i alt på 44 sider. Ballade har alt hatt en rekke henvendelser fra lesere som ønsker å motta dokumentet, og ønsker med dette å gjøre tilbudet mer kjent. Om du ønsker å få oversendt kompendiet, er det bare å sende oss en e-post merket «Kompendium» til ballade@mic.no, så sender vi det til deg så snart tiden tillater. Som vanlig tar vi også gjerne i mot kommentarer, forslag til videre artikler og større innlegg i anledning temaet.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev