Anne Lorentzen

Musikere og ny teknologi: Intervju-objekter søkes

Anne Lorentzen er doktorgradsstipendiat ved Høgskolen i Telemark, og søker nå etter informanter søkes til et forskningsprosjekt om musikeres bruk av ny teknologi og nye medier. Prosjektet skal sette søkelys på musikere, artister og komponister i en ny medievirkelighet, hvor nye teknologier, og nye måter å produsere og distribuere musikk på, står sentralt.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Anne Lorentzen, som er doktorgradsstipendiat ved Høgskolen i Telemark, jobber med et forskningsprosjekt som setter søkelys på musikere, artister og komponister i en ny medievirkelighet, hvor nye teknologier og nye måter å produsere og distribuere musikk på står sentralt.

Hun ønsker å intervjue musikere, artister, komponister, produsenter og DJs som forsøker å gjøre musikk til et levebrød, eller som allerede har lyktes med det. Informantene skal primært jobbe med ulike former for populærmusikk, alene eller i kollektiver/nettverk av ulike slag, og skal ha tatt i bruk nye teknologier som f.eks. hjemmestudio og internett i arbeidet med å realisere sine musikalske prosjekter.

Anne Lorentzen har selv vært gitarist og låtskriver i de bergensbaserte bandene Ta Sats, Hypathia og Minx in Mire. Hun ga i 1995 ut platen «Rød Ravn i en Blå By» med duoen Ravn, og har også gitt ut to kritikerroste solo-album, «Lykkens Narr» i 1997 og «Såre Sinn» i 1999.

Anne Lorentzen er ellers aktiv som forsker og skribent, og har tidligere bl.a. arbeidet med et forskningsprosjekt om ny musikkteknologi og kjønn. Studiets overordnede spørsmål var da hvordan nyere musikkteknologier og det mobile internett inngår i konstruksjonen av kjønnede identitetsprosjekter.

Interesserte bes ta kontakt for nærmere informasjon via e-mail eller telefon: Anne.Lorentzen@hit.no, eller på 92 600 214.  

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.