Music Export Norway Norway Now tag

Music Export Norway åpner kontor i London

Music Export Norway (MEN) åpner kontor i London. London-kontoret skal koordinere norsk musikknærings eksportinnsats i det britiske markedet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

London-kontoret skal samarbeide med norske plateselskap, management, rettighetshavere og artister. Målet er å styrke omsetningen av norsk musikk gjennom CD-er, digital distribusjon, konserter og til film/reklame. Tilbudet vil være et alternativ for de som ikke allerede har etablerte samarbeidspartnere i Storbritannia. Satsningen er støttet av Innovasjon Norge.

Storbritannia er viktig

— Storbritannia er et av Norges viktigste musikkmarkeder, sier daglig leder i MEN, Inger Dirdal.

— Fra London-kontoret vil vi videreutvikle et allerede godt samarbeid med britisk musikkbransje og tilrettelegge showcaser og promoteringsaktiviteter. Vi vil også arrangere nettverkssamlinger og kurs for norske musikkbransje.

Stort vekstpotensial

Eksporten av norsk musikk har økt betydelig de siste ti årene. Netto eksportverdi antas å være 200-250 millioner kroner. Storbritannia er Norges tredje største eksportmarked, etter Danmark og Sverige..

— Selv om Storbritannia er vårt 3. største marked, utgjør norsk mindre enn én prosent av omsatt musikk i Storbritannia, påpeker Dirdal.

— Vi opplever at vekstpotensialet er stort. Det ser vi blant annet på de henvendelsene vi får til kontoret i Oslo, og gjennom suksessen som godt promoterte norske artister kan oppnå i Storbritannia, som for eksempel Röyksopp. Men det er et stort og krevende marked som krever betydelig profesjonalitet og oppfølging, understreker Dirdal.

Jonas Vebner som de siste 2 årene har vært tilknyttet det norske MEN-kontoret på mange prosjekter, får ansvaret med å etablere og drive virksomheten i London.

Om MEN

MEN er et kompetanse- og servicesenter for eksportører av norsk musikk, herunder norske musikkprodusenter, utøvere, opphavsmenn, produsenter m.m. MEN gjennomfører større promoteringssatsinger og flere markedstiltak hvert år, og omfanget av MENs aktiviteter har økt jevnlig siden etableringen sommeren 2000. Et sentralt mål for MEN er å styrke musikknæringen slik at den har kunnskap og kompetanse, samt nødvendige nettverk, for å kunne kontrahere artistene for utenlandske markeder. MEN har styrket næringens markedsføring av norskprodusert musikk i utlandet på flere vis, blant annet gjennom produksjon av en CD-serie med norske artister som distribueres bredt til media, TV, radio, og musikkbransje i hele verden.

MEN har satset betydelig på promoteringskonserter for norske artister i utlandet. Det er blant annet avholdt promoteringskonserter under bransjetreff som Midem, SXSW, Popkomm, Womex, Eurosonic med flere. Slike konserter er en prioritert aktivitet.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev