Monster Magnet (Foto: Monstermagnet.net)

Monster Magnet og Øyafestivalen: Bare gode venner?

Striden mellom Monster Magnet, Quartfestivalen og Øyafestivalen ser ut til å være lagt død. I et flammende innlegg på Monster Magnets hjemmeside, skrevet av bandets manager, Paul Ryan, ble det nylig gått hardt ut mot at Øyafestivalen annonserte at bandet skulle spille på neste års festival, uten at det skal ha foreligget noen kontrakt. Christian Østlie, som er Øyafestivalens PR-sjef, sier at saken nå er historie. – Vi er blitt enige om at vi er uenige, og ingen av partene vil ta dette videre, uttaler han til Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

For å oppsummere: Monster Magnet ble på direkten annonsert som et av hovedbandene til neste års Øyafestival. Et jublende publikum tok imot nyheten og alle hjerter gledet seg, i alle fall helt til nyheten ble dementert.

Fra Øyas side ble det hevdet at Øya ble danket ut av at Quartfestivalen la på bordet en større pengesum, noe som førte til at bandet management brøt kontrakten. Dette ble på det sterkeste imøtegått av Monster Magnets manager, Paul Ryan, blant annet i et flammende innlegg på bandets hjemmeside 8. september.

— Det finnes ingen kontrakt mellom meg og Øyafestivalen, sa Ryan da.

Paul Ryan påpekte at han var i forhandlinger både med Øya og med Quartfestivalen parallelt, og hevder at Øyaledelsen gikk ut med nyheten før man hadde gjort noen avtale. I ren irritasjon over dette, valgte han så å la bandet oppptre på Quartfestivalen isteden.

— Øya annonserte selv at bandets opptreden var bekreftet, kan man lese på Monster Magnet Net. Manageren skriver videre at Øya fortsatte å annonsere at bandet skulle opptre, også etter at han påpekte at det ikke forelå noen kontrakt, og at de først sluttet med det da han truet med å ta rettslige skritt.

Den amerikanske manageren brukte storslegga mot de norske arrangørene, og skrev blant annet:

«All I can see here is a bunch of sour grapes ,half truths and LIES!, skrev Ryan, som særlig var irritert over at Øya hadde gått ut med det han kaller en «slanderous» kommentar etter at det ble kjent at Monster Magnet valgte å spile på Quart: «As for The Oya, its strange how none of them have had the balls to phone me up about this… Instead I see GUTLESS sneering, slanderous half truths from people who don’t know what they are talking about…»

Øyafestivalen sendte 3. september ut en pressemelding om at Monster Magnet-konserten ble avlyst, der det bl.a. heter: «Etter at avtalen med bandets agent var inngått, og etter at vi slapp nyheten på årets Øyafestival, ble agenten tilbudt et mer enn dobbelt så høyt honorar for at bandet skulle spille et annet sted. Prisen som var avtalt med Øya, var en god markedspris for bandet. – Hele denne saken er utrolig kjedelig, selvsagt først og fremst for Øya og våre festivalgjester. Men dette er også en dårlig dag for konsertpublikum i Norge generelt, og for alle norske konsertarrangører, sier PR-sjef Christian Østlie i Øyafestivalen.»

Østli hevder i dag at Øyafestivalen fulgte vanlig prosedyre for booking, slik de alltid gjør.

— Vi har ikke hatt dette problemet før, og Claes (Olsen, red. anm), vår bookingsjef, har holdt på med dette i over ni år. Vi er ingen nybegynnere, vi vet hva vi driver med, og i en samtale med Ryan som vi hadde ganske nylig virket det som om han skjønte det, sier Østli.

— Uenigheten er kun av juridisk art, og selv om vi og vår advokat mener at vi har retten på vår side tror vi uansett ikke at vi har noe å tjene på å gå videre med denne saken. Jeg vil også presisere at det ikke er snakk om noen uenighet med selve bandet her, poengterer han.

Videre sier Østli seg lei av denne saken og ser helst at debatten blir lagt død.

— Ryan har gått tilbake på det han sa i sitt innlegg og sa også at han skal forsøke å fjerne innlegget fra siden. Vi vil uansett ikke gå videre på dette, slikt skjer innimellom, sier han avslutningsvis.

Ballade forsøkte i går å komme i kontakt med Paul Ryan, men han var opptatt i møtevirksomhet hele dagen, og derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.