Mikal Telle

Mikal Telle hedret

Mikal Telle ble torsdag belønnet med Bergen kommunes kunstnerpris på kr. 50.000. I sin begrunnelse for prisutdelingen framhever juryen Telles idealistiske innsats og brennende engasjement for musikken og dens utøvere.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Mikal Telle er kjent som drivkraften bak Tellé Records. Med utgivelser med blant andre Kings of Convenience, Röyksopp, Annie, Bjørn Torske og Ralph Myerz and The Jack Herren Band har Mikal og hans selskap fått mye av æren for den såkalte «Bergens-bølgen» – et begrep som Telle selv tilbakeviser eksisterer.

— Det er bare noen venner, et miljø som er fan av hverandre og dypt og oppriktig interessert i musikk. Og det blir det bra musikk av, har Telle uttalt til Bergens Tidende.

Juryen, som i år er identisk med Bergens byråd, bryr seg ikke så mye om Telles påstander om den ikke-eksisterende bergensbølgen, men fastslår i sin uttalelse at Mikal Telle «har hatt avgjørende betydning for mange av de bergenske artistene som de senere årene har hatt stor suksess og til sammen har vært identifisert som en Bergens-bølge».

Ifølge Bergens Tidende får Telle spesiell honnør for at han har fokusert primært på det kunstneriske og på artistene, mens det kommersielle og det forretningsmessige synes å komme i annen rekke. Men kanskje nettopp derfor har han markert seg som en betydningsfull og fremtidsrettet gründer innen musikkindustrien gjennom blant annet flere nye plateselskaper, arrangements- og bookingbyråer, uttaler juryen som avslutningsvis konkluderer med at Mikal Telle er en strålende ambassadør for kulturbyen Bergen.

Bergen kommunes kunstnerpris skal ifølge statuttene tildeles en kunstner som det siste eller de siste årene har gjort en fremragende innsats innen Bergens kulturliv. Prisvinnere de siste årene har vært billedkunstneren Elsebeth Rahlff (2001), koreografen Jo Strømgren (2000) og filmskaperen Anne Kjersti Bjørn (1999).

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev