Remo Rehder 2003

Midem til du dør

450 nederlendere som gauler «Ompa til du dør» må sies å være uvanlig, men daglig leder for det lille selskapet Broiler Farm klager ikke: – Noe må ha skjedd der nede, noen må ha starta en rykteflom eller noe. Med lite promotion og ingen plater i butikkene klarte Kaizers å trekke mer enn 450 stykker til et konsertlokale som var tomt under konserten til det bandet som spilte før oss! Her følger andre rapport fra gigantmessen Midem i Cannes, ført i pennen av Tomas Lauvland Pettersen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Noen av delegatene var blitt litt blanke i blikket og noe stille de første timene av dagens Midem. Men – de fleste tok seg ganske raskt inn igjen, og ganske snart var aktiviteten på den norske standen enda mer hektisk enn i går.

Ballade traff i går en av den norske Midemdelegasjonens førstereisgutter; Remo Rehder fra Broiler Farm. Rehder er kanskje en debutant i Midemsammenheng, men har lang fartstid i den norske bransjen. Broiler Farm er plateselskapet bak en av de siste års største norske salgssuksesser: Kaizers Orchestra. Kaizers spilte på Eurosonic-festivalen i Nederland for kort tid siden, og interessen for bandet har i etterkant av dette nærmest eksplodert.

— Noe må ha skjedd der nede, forteller en begeistret Rehder: – Noen må ha starta en rykteflom eller noe. Med lite promotion og ingen plater i butikkene klarte Kaizers å trekke mer enn 450 stykker til et konsertlokale som var tomt under konserten til det bandet som spilte før oss. Det var ganske spesielt å høre nederlenderne stemme i allsang til «Ompa til du dør»!

Kaizers er godt etablert i Danmark med over 10 000 solgte. Bandet er også godt i gang i Sverige, og etter at distribusjonspartneren har blitt skiftet er Kaizers klare for ny turne i grannelandet. Rehder forteller at Farmen er i forhandlinger med flere store og små booking-byråer i Europa og det jobbes med distribusjon, lisensiering og turneplaner i Europa uten at broiler-sjefen vil komme med noe konkret ennå. All fokus er nå på det nye albumet, «Evig Pint», som kommer tredje februar:

— Bandet skal ut på en 40-jobbers Norgesturne før vi tar en klubbturne i Sverige og Danmark. At Kaizers er sterke i Danmark skulle det ikke herske tvil om, vi trekker flere folk enn Kent i København!

Det har også brygget opp til en aldri så liten nordisk interessekonflikt her nede i Cannes. Både den danske og finske delegasjonen lobber hardt for å få tildelt neste års åpningsshow. Den finske delegasjonen lanserte i går sitt Musex – det finske motstykket til Music Export Norway. Danskene slo også på stortromma, og hadde tatt med seg kulturministeren for å kaste glans over gårsdagens showcase på Hotel Carlton. På forhånd var ingen av de to lands representanter på Midem klar over den interessekonflikten som var under oppseiling i Cannes. Det var tilløp til litt hektisk stemning når danskene oppdaget finnenes ambisjoner (og vise versa). Med fjorårets sterke norske åpningsshow friskt i minne kan den norske delegasjonen lene seg trygt tilbake mens våre skandinaviske venner febrilsk lobbyerer for sine interesser.

Det har blitt gjentatt mange ganger, men jeg sier det igjen:

Norge var sterkt tilstede med åpningsshow og showcaser i fjor. I 2003 var ansvaret for dette lagt til Brasil. Da Ballade snakket med noen av publikummerne etter at åpningsshowet var over, virket den generelle holdningen ganske negativ. Den gjennomgående oppfatningen var at det brasilianske åpningsshowet var ikke av samme kaliber som det som ble presentert av Norge i fjor. Artistene var ikke av den tyngden som man kan forvente av en sterk musikknasjon. Det var tydelig at budsjettet var skåret til beinet, og dette fikk konsekvenser for programmet. Det ble sagt mange ganger i går: Norge var sterkere med fjorårets åpningsshow.

Aktiviteten på den norske standen var altså ikke mindre i går – tvert imot. Store deler av dagen var alle møtebordene og lyttepostene fylt opp med en aktiv norsk delegasjon som ble oppsøkt av en jevn strøm av internasjonale aktører. Det var få konkrete avtaler som ble inngått i går, men grunnlaget for noen ble garantert lagt. Ballade kommer tilbake med mer stoff om Norge i Cannes i morgen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.