Dark forest

MFO med hagefest under Øyafestivalen

Onsdag 11. august, dagen før årets Øya-festival åpnes i Middelalderparken i Oslo, går festivalens såkalte klubbdag av stabelen med konserter på 20 ulike hovedstadsscener. Musikernes fellesorganisasjon og Café Ska! tyvstarter festen med å arrangere et musikalsk hageselskap. Samtidig har MFO knyttet til seg den tidligere GramArt-konsulenten og musikeren Anders Odden, for å styrke sitt tilbud til frilansere.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det musikalske tilbudet på festen består av Ravi & DJ Løv, Maria Solheim m/band, Black Jackets og Hagfors Gebhardt Hickstars, samt DJ Danny Young som vil snurre plater mellom live-innslagene.

— Vi går inn som medarrangør av hagefesten for å vise at rock, pop og hip-hop selvfølgelig er en del av MFOs hverdag. Dessuten kan vårt bidrag symbolisere at det er en prioritert sak for MFO å arbeide for en generell bedring av frilansernes vilkår, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

Han legger til at det faller naturlig for MFO å samarbeide med Øyafestivalen.

— Vi har et spesielt forhold til Øya fordi festivalen helt fra starten har hatt som uttalt mål å presentere hjemlige artister for et stort publikum. Forøvrig beklager vi at Oslo kommune under sitt nåværende regime ikke viser mer posistiv interesse for klubbmiljøene som faktisk danner grunnlaget for festivalen, sier forbundslederen i MFO.

Det blir gratis adgang for alle som har kjøpt Øyas festivalpass, men det legges også ut et begrenset antall billetter for salg på Café Ska!, som ligger mellom SAS-hotellet og Slottsplassen.

Som et ledd i MFOs oppgradering av medlemstilbudet til frilansutøvere innleder forbundet i disse dager et samarbeid med Anders Odden. I det hjemlige musikkmiljøet er Anders trolig mest kjent som kontoransvarlig i Grammofonartistenes forening gjennom mange år, en stilling han forlot etter eget ønske 1. juli. Han har imidlertid også lang internasjonal erfaring som utøver i band som Cadaver, Magenta og Apoptygma Berzerk, samt betydelig fartstid som administrator i musikkbransjen. Som konsulent for MFO vil en av hans oppgaver være å gjennomgå forbundets eksisterende tilbud til frilansere.

— MFO vil være den attraktive organisasjonen for frilansutøvere i Norge. Det inkluderer selvfølgelig også grammofonartister, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand. Han nevner rabattordninger, kursvirksomhet, individuell rådgivning og forhandlingsbistand som områder forbundet vil prioritere å styrke i tida som kommer.

— Det er veldig spennende og positivt at musikernes egen fagforening gjør seg mer synlig for den nye generasjonen i norsk musikkliv, sier Anders Odden, som får sin ilddåp i MFO-trøya under Øyafestivalen. Der skal han møte artistene backstage i tospann med forbundssekretær Trond Brandal.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev