D'Sound, Simone/Jonny

Mest norsk på Hit Awards

Som Ballade meldte i går, kommer lørdagens utgave av Hit Awards til å bli svekket av de tragiske hendelsene i New York. Nå synes det klart at ikke bare Savoy må melde avbud – men også internasjonale navn som Ronan Keeting og Blue. Erstattere blir bl.a. Magne Furuholmen og Vincens.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Hitawards sitter dermed igjen med britiske Faithless som sitt største trekkplaster, og har bestemt seg for å få til en utvidet opptreden med gruppen. Det er Nrk.no som melder dette i formiddag. I følge nettstedet sitter Ronan Keeting sitter fast i Toronto etter tirsdagens terroraksjoner, mens Blue og Savoy fortsatt oppholder seg i New York.

Det er i følge NRK.no solgt i underkant av 7000 billetter til Hitawards, og mange mener showet nå blir svært annereldes enn det de betalte 445,- kroner for. 16 år gamle Hilde Johansen fra Trondheim er en av dem.

— Jeg forstår at man ikke kan gjøre noe med at artistene sitter fast i USA, men det er ganske surt å betale reise til Oslo, opphold og en svært dyr billett når jeg verken får se Ronan Keeting eller Blue, sier hun til nettstedet.

Også Nettavisen ofrer den vanskelige situasjonen for Hit Awards oppmerksomhet i dag, og siterer Bjarne Laastad jr. i TV 2 på at det blir vanskelig å refundere billetter.

— Vi har tatt forbehold mot programendringer på billettene. Det vil derfor ikke bli anledning til å få igjen pengene. Men dette er jo unektelig en spesiell situasjon, og jeg tror folk har forståelse for at det er blitt sånn, sier Laastad jr til Nettavisen.

Laastad forteller videre at man nå jobber på spreng med å oppdatere programmet. Etter åpningsnummeret til Mari Boine vil kulturminister Ellen Horn og programleder HC Andersen komme med en appell fra scenen, som går over i en nyinnsatt sekvens der Magne Furuholmen vil spille et rolig musikkstykke spesialkomponert til Marius Holsts nye film «Øyenstikker».

— Norske artister har vært flinke til å følge opp, sier Laastad. Han forteller at den ferske artisten Vincens er kommet inn på kort varsel, og at listen over norske artister er utvidet til å omfatte Mari Boine, Sondre Lerche, D’Sound, Infinity, Hanah, Reset, Zuma, Vincens og Cape.

Foruten Faithless er de internasjonale innslagene nå begrenset til svenske A Camp og Bosson.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.