Spellemannprisen - harpe

Mer om Spellemannsprisen

Ballade bragte i går et oppslag om Spellemannsprisen, der flere har reagert på tilsynelatende skjevheter i forholdet mellom antall påmeldte og antall nominerte titler i de forskjellige klassene. Rune Kristoffersen var med på å målbære denne kritikken, og er ikke helt fornøyd med svarene Andreas Gilhuus fra Spellemannskomiteen ga.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Hei.

Vil gjerne kommentere enkelte av Gilhuus sine uttalelser i ballade.no onsdag.

Noe av poenget i min kritikk blir muligens litt borte når man får gale opplysninger. Således virker 3 nominerte av 20 innsendte (og ikke 30 som opplyst flere steder) i elektronika-klassen som et helt greit forhold.

Men det er fremedeles ganske skeivt i forhold til f.eks. hip-hop klassen.

Det komitéen gjør her er jo å ganske eplekjekt gå inn og si at kvaliteten her er så høy at den krever flere utvalgte. Det er godt mulig det, men skal komitéen gå inn og overstyre juryen av den grunn?

Det åpner jo for endel interessante muligheter. Og man underkjenner jo juryen totalt.

Og da er det jo ganske rart at man ikke finner å kunne gjøre det samme i elektronika-klassen,en sjanger hvor norske utgivelser har fått ganske så stor anerkjennelse både her og der i løpet av fjoråret. Det er vel en av hovedgrunnene til at man har fått aksept for denne kategorien. Paradoksalt nok?

Åpen klasse er alltid en spesiell kategori forbundet med mye rart. Sånn vil det alltid være. Som mangeårig ansvarlig for ECM Records i Norge har jeg hatt et spesielt forhold til denne klassen gjennom årene, og har egentlig aldri opplevd at de nominerte burde vært andre steder.

Personlig synes jeg det er utrolig merkelig å finne Anja Garbarek i Åpen Klasse.

Hva er vel hun om ikke en Popsolist? Eller er hun litt for «sær»? Eller er det rett og slett litt for mye politikk i det hele?

Her har komitéen sovet i timen.

For i motsetning til det Gilhuus sier, så er det vel slik at komitéen kan omplassere de påmeldte til «riktigere» kategorier?

Skulle tro det, hvis de også kan nominere sine egne.

Om du vil ytre deg i saken, kan du sende et innlegg i saken på e-post til ballade@mic.no. Nedenfor finner du som vanlig lenker til flere relevante artikler og innlegg om emnet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.