Marius Lillelien, Petre (foto: NRK)

Mer norsk i Petre

Ti prosent mer norsk musikk i Petre. Det lover Marius Lillelien i det han overtar sjefsstolen etter Nils Heldal. Lillelien har vært konstituert kanalsjef siden april i år.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Etter et halvt år som konstituert kanalsjef kan Lillelien nå stryke halvparten av stillingstittelen sin, og den nye kanalsjefen lover store endringer. Lillelien ønsker å øke norskandelen i kanalen med hele ti prosent.

— Det vil bli mye mer norsk musikk på Petre enn tidligere. Å øke andelen med ti prosent er viktigere for Petre enn å øke lyttertallene med én prosent, sier Lillelien til NRK Nyheter. Dermed har Lillelien formulert sin programerklæring, og lover å bidra til å forsterke Petres rolle som en vesentlig bidragsyter til norsk kulturliv.

Som kortsiktige mål har Lillelien å gjøre kanalen «tøffere og bedre», og føre kanalens programmer tilbake som samtaleemne rundt norske lunsjbord. Kanalsjefen er derfor på jakt etter et program som kan følge i fotsporene til Irma 1000, Herreavdelingen og Xl, tre program som satte dagsorden hver på sin måte.

Marius Lillelien har mange år bak seg i både platebransje og media, og er bofast i Oslo på tross av at kanalsjef-kontoret befinner seg i Trondheim. Dette løser Lillelien ved å pendle mellom Tyholdt og Marienlyst hver uke.

Ballade kommer tilbake med et intervju med Petres nye kanalsjef i morgen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev