Tellusalie på Månefestivalen 2003

Månefestivalen flyttes til mai måned

Månefestivalen i Fredrikstad blir i år lagt til pinsehelgen 28. til 30. mai. Hovedattraksjonen blir det amerikanske bandet Mudhoney, som gjør sin første konsert i Norge på tolv år. Andre bekreftede navn er Half Japanese, Tommy Tokyo, Camaros og Tellusalie. Øyafestivalen fortsetter også å føye band til plakaten, og har nå følgende nye navn klare: Thom Hell, The Beautiful People, Mattias Tellez og danske Under Byen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

På det gamle skipsverftet FMV, midt i Fredrikstad sentrum, har Månefestivalen gjort seg bemerket som en annerledes og mangfoldig musikkfestival, som bl.a. ble kåret til Årets Festival alt det første året den ble arrangert. Festivalen gikk med stort underskudd i fjor, men fikk også mye støtte fra artistvenner.

— I fantastiske omgivelser forsøker vi så godt det er å skjemme bort publikum, med minneverdige opplevelser og en unik atmosfære, gjennom en kombinasjon av et estetisk spennende miljø og uforglemmelige konserter, sier pressesjef Jimmy Olsen.

Månefestivalen markerer seg i år som et reelt alternativ til de store sommerfestivalene i inn- og utland, og vil finne sted i den tradisjonelt sett solrike pinsehelgen.

— Selv med et bevisst fokus på lokale band, har Månefestivalen vist seg sterke hva gjelder å hente inn spennende internasjonale navn, hevder Olsen. – Vi kan i år blant andre presentere Mudhoney, som er blitt betegnet som gjorde grungerevolusjonen mulig. De siste årene har Mudhoney jevnlig turnert for et publikum hjemme i USA, og vil hos oss opptre for første gang i Skandinavia siden de inntok Globen Stockholm i 1995. Dette gjør de i forbindelse med en svært eksklusiv tre konserters Europaturne, der de andre spillehjobbene blir i London og Barcelona. Og selv om vi fortsatt er i lykkerus etter bekreftelsen på Mudhoney, ligger vi slett ikke på latsiden. Ytterligere fire band er klare, og vi har den store æren av å toppe listen med det unike og eksentriske bandet Half Japanese.

I tillegg har festivalen også spikret tre band og artister med lokal forankring: Tellusalie og Tommy Tokyo fra Onsøy, samt de hardtslående haldenserne i Camaros.

Øyafestivalen fortsetter, som i år arrangeres fra 11. til 14. august, slapp denne helgen fire nye band, som alle også opptrer under by:Larm 2004 i Bergen. Det dreier seg om Thom Hell, The Beautiful People, Mattias Tellez og det danske bandet Under Byen.

— Øyafestivalen stiller med en svært mannsterk delegasjon på by:Larm, sier fungerende pressetalsmann Stein Blomseth i den forbindelse. – Vi har faktisk gledet oss så mye til by:Larm i Bergen at vi ikke klarte å la være med å allerede nå invitere noen av artistene som opptrer i Bergen til Øyafestivalen 2004.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev