Magenta

Magenta: Stigende stjerner

Röyskopp er ikke den eneste norske elektronika-duoen som for tiden gjør det skarpt i utlandet. Oslobandet Magenta, som i hovedsak består av Anders Odden og Vilde Lockert (bildet), er for tiden store favoritter blant tyske DJer, samtidig som singelen «All Over» har gått rett inn på en imponerende 2. plass på de offisielle salgslistene i Hellas.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Albumet «Little Girl Lost» ble rett før sommeren gitt ut på den tyske labelen Re-Pop, og har også fått svært god respons fra tyske kritikere. Det viktige musikkbladet Zillo kalte utgivelsen «..incredible exciting and varied», mens det mer spesialiserte tidsskriftet Gothic omtalte Magentas musikk som «…fascinating, genuine, undescribable».

Det lot tyske DJer til å være enig i, noe som førte til at «Little Girl Lost» denne uken ligger på en svært imponerende 4. plass på den såkalte GDC-listen i Tyskland, som settes sammen av spillister fra landets ledende platespinnere. Magenta er inne i sin fjerde uke på denne listen, og ligger foran ferske utgivelser fra både 2 Many DJ’s, The Vines, Linkin Park og Primal Scream. Denne uken har de også gått rett inn på fjerdeplass på den konkurrerende DAC-listen.

I Hellas er låten «All Over» plukket ut som single, etter at den tidligere i sommer ble brukt i en reklame av den lokale avdelingen av Coca-Cola. Og her ser det virkelig ut til å ta av for Vilde & co.: «All Over» gikk rett før helgen rett inn på andreplass på de greske singlelistene.

— Det er jo veldig hyggelig å registrere, sier gitarist og låtskriver Anders Odden til Ballade. – I Tyskland blir vi spilt tungt av alle de ledende DJene, mens det i Hellas altså dreier seg om rent singlesalg på et ikke ubetydelig marked. Vi krysser i hvert fall fingrene og håper at dette kan lede til noe mer. Det er mange folk som er interessert i å jobbe for oss nå, så vi får smi mens jernet er varmt.

«Little Girl Lost» har så langt ironisk nok ingen distribusjon her hjemme, men Anders Odden er optimistisk med tanke på at også det vil ordne seg innen kort tid.

— Vi er veldig happy om dagen, selv om vi ikke tar noe for gitt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.