by:Larm, logo 2008

Larm i Oslo

PRESSEKONFERANSE: 21, 22. og 23. februar 2008 kommer by:Larm til Oslo for første gang i sin da elleveårige historie. Under en pressekonferanse i Oslo i formiddag redegjorde by:Larm-ledelsen for noen av planene for neste års arrangement. Stikkord for by:Larm 2008 er Live Oslo, klubbscenen, nordisk fokus og store eksportambisjoner.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Erlend Mogård Larsen forklarte om noe av årsaken til at by:Larm neste år skal arrangeres i hovedstaden:

Live Oslo

— Vi sa at vi aldri skulle ha by:Larm i Oslo, men vi ljugde, smilte Mogård Larsen til pressen i dag.

by:Larm mener det er behov for å sette fokus på den lokale musikkscenen i Oslo, og Mogård Larsen sa at det aldri har vært en ren Oslo-scene slik det har vært i Bergen, Tromsø og Trondheim.

— Hovedstaden har det største musikkmiljøet i Norge, og by:Larm ønsker å synliggjøre dette miljøet, sa Mogård Larsen.

En måte å gjøre dette på skal være med bevisstgjøringskampanjen ”Live Oslo”, som skal være et merkevarebyggende ledd i å samle byens mangfoldige musikkmiljø. Dette konseptet er en slags videreføring av bygg:Larm i Trondheim 07, som satte fokus på Østbyen.

— Det er mer som skjer i Oslo i løpet av en uke enn i New York City, sammenlignet med København og Stockholm er vi langt foran – Oslo er en musikkhovedstad, understreket Mogård Larsen.

Steder og profil

by:Larm i Oslo vil ta i bruk en annen modell enn Trondheim og Dora, der helårsarrangørene spiller en sentral rolle.

— Vi ønsker å balansere mellom å lage et kompakt arrangement og ta i bruk mange av byens arrangører, fortalte Runar Eggesvik. Han kunne fortelle at by:Larm vil ha kjerneområdet i aksen Youngstoget – Akerselva, med klubbene Rockefeller/Sentrum scene, Cosmopolite/Belleville, Doga/Jacobskirken og Blå med omegn som nøkkelsteder.

— Her vil arrangementene finne sted i tiden mellom 20.00 og 23.00 på kvelden. Utenfor disse tidene vil det skje ting på 20 andre klubber i byen. I alt vil vi ta i bruk 35 scener, sa Eggesvik.

Han kunne også fortelle at profilen til by:Larm fremdeles vil være på demoartistene (50-60 stykker, som alle spiller to ganger hver) og at det nordiske fokuset skal føres videre:

— I år vil vi ha cirka 30 nordiske artister. Interessen fra de nordiske landene har eksplodert. Vi har mottatt 200 påmeldinger fra Sverige og like mange fra Danmark, i tillegg til de andre landene.

Internasjonale delegater

Erlend Mogård Larsen kunne også avsløre i dag at by:Larm har initiert en eksportambisjon i samarbeid med Øyafestivalen med varighet i tre år.

— Vi har fått støtte av Utenriksdepartementet på 250 000 og av Innovasjon Norge på 450 000 i året. Planen er at vi skal koordinere den utenlandske bransjen, invitere de over hit og lage et skikkelig opplegg. Håpet er at de skal reise hjem for å jobbe videre med norske artister. I år var det 100 delegater på Øyafestivalen, til by:Larm kommer mellom 200 og 300 – i tillegg til alle de nordiske, sa Mogård Larsen.

Det vil også i år bli avholdt en rekke seminarer under by:Larm. Ansvarlig for dette er Marit Karlsen, og hun fortalte at det vil bli fokus på blant annet digitale distribusjonsformer, festivaler og nye decibelregler under seminarene.

Disse vil bli avholdt på ærverdige Royal Christiania Hotel.

by:Larm #11 arrangeres i Oslo 21. – 23. februar 2008.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev