Mia Roussel står bak artistnavnet L.U:N.A, som vant årets NOPA-pris på 40 000 kroner (Foto: Alexander Vestnes)

L.U:N.A vinner pris for låtskriving

– Det er så nært hjertet mitt, spesielt fordi det er en låtskriverpris, sa en glad prisvinner.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

– Det er ubeskrivelig! Jeg hadde ikke ord da jeg ble overrasket med prisen, sa en glad Mia Roussel, kjent som L.U:N.A, da hun fikk vite at hun er årets vinner av NOPA-stipendet. – Det er så nært hjertet mitt, spesielt fordi det er en låtskriverpris. Jeg har skrevet siden jeg var ni år gammel, fordi det er en måte jeg får uttrykke meg selv på. NOPA er genialt for oss som lager musikk, så jeg er evig takknemlig.

Den bergensbaserte låtskriveren og artisten ble født i Chamonix, Frankrike, omringet av en familie med mye kreativitet. Hun flyttet til Bergen som syvåring, og de siste årene har hun laget musikk sammen med broren sin, Leo Roussel.
– Musikk er noe som alltid har truffet meg på en eller annen måte, siden jeg var liten. Lyden får en slags form eller en figur inne i hodet mitt. Musikk har alltid vært noe sentralt i hele familien min, og vi har alle vært heldige og fått hver vår unike kreative side, forteller hun.

Pasha, Lil Halima, Stine Andreassen (The Northern Belle/Silver Lining) og Pål Vindenes (Kakkmaddafakka) har vært juryen som har plukket ut Mia Roussel som årets vinner av NOPA-stipendet. Stipendet er på 40.000 kroner, og går til låtskrivere juryen tror kommer til å prege musikklivet fremover. Dette sa juryen om valget av Roussel som årets vinner:

Mia Roussel tok oss på senga med sin nydelige sløye stemme, helhetlige uttrykk og deilige beats produsert av broren Leo Roussel. Vi digger at hun tar seg tid til å finne ut hvem hun er som komponist og låtskriver under artistnavnet L.U:N.A, og hun er langt på vei mot stjernene med sitt internasjonale sound på norsk, som flørter med hennes franske røtter. Tekstene skildrer hverdagen, og hun er ikke redd for å være sårbar, noe som gjør det lett å relatere til det hun skriver om. I tillegg klarer hun å holde det lekent, slik at man får lyst til å synge og danse med. En uslåelig kombo!

NOPA er en forening for låtskrivere, komponister, musikkprodusenter og tekstforfattere. Stipendet har blitt delt ut på Bylarm siden 2014, og blant tidligere vinnere finner vi Aurora, Dagny, brenn. og Safario.

Under Bylarm skal L.U:N.A delta i en samtale med Lars Vaular om å skrive låter, og samtalen modereres av musikksjef i NRK P3, Ida Eline Tangen. Les mer på eventet på Facebook.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne er medlemmer i Foreningen Ballade.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev