Kroa i Bø

Kroa i Bø får hjelp av Høgskolen

I mandagens utgave av Ballade kunne man lese at Telemarks største studentscene, Kroa i Bø, er truet av nedleggelse som følge av store økonomiske problemer. Nå vurderer Høgskolen i Telemark å påta seg en større del av stedets driftsutgifter. – Vi ønsker å bidra til at Kroa kan gjenerobre sin posisjon i studentmassen, sier høgskoledirektør Nils Røttingen til lokalavisa Varden.

Kalender

Lav oppslutning blant lokale studenter og en stadig større bunke med regninger har gjort framtiden usikker for en av Norges viktigste scener for ny, norsk musikk. – Kroa har alltid vært viktig for å bygge opp nye, norske band. Men nå ser framtiden mørk ut, sa daglig leder Per Johan Nordvik til Ballade mandag. Nå ser det ut som om redningen er kommet i form av en utstrakt hånd fra høgskoleledelsen i Telemark.

— Kroa har vært og er fremdeles et stort aktivum for Høgskolen i Telemark. Derfor vekker utviklingen det sistre året bekymringer. Konsertstedet har bidratt til å sette HiT i Bø på kartet. Ikke minst blant dem som er i ferd med å søke høyere utdanning. Høgskolen ønsker derfor å gå inn med en økning i midler til vedlikehold og reparasjoner. I tillegg vil vi se på ordninger til markedsføring, sier Nils Røttingen. Høgskolen er fra før av økonomisk ansvarlig for husleien til konsertstedet.

Også ordføreren i Bø ser nødvendigheten av Kroas tilstedeværelse i kommunen. Til Varden forteller han at kommunen ikke kan love noen økonomisk støtte fra kommunen, men at et tettere samarbeid melom studentstedet og kulturetaten i kommunen kan ha positive virkninger for Kroa.

— Kroa er svært viktig for Bø og nabokommunene. Jeg håper at det skla finnes løsninger som vil bidra til at konsertstedet også i framtiden vil være en av landets fremste livescener for musikk, sier ordfører Arne Storhaug.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev