Kroa i Bø

Kroa i Bø får hjelp av Høgskolen

I mandagens utgave av Ballade kunne man lese at Telemarks største studentscene, Kroa i Bø, er truet av nedleggelse som følge av store økonomiske problemer. Nå vurderer Høgskolen i Telemark å påta seg en større del av stedets driftsutgifter. – Vi ønsker å bidra til at Kroa kan gjenerobre sin posisjon i studentmassen, sier høgskoledirektør Nils Røttingen til lokalavisa Varden.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lav oppslutning blant lokale studenter og en stadig større bunke med regninger har gjort framtiden usikker for en av Norges viktigste scener for ny, norsk musikk. – Kroa har alltid vært viktig for å bygge opp nye, norske band. Men nå ser framtiden mørk ut, sa daglig leder Per Johan Nordvik til Ballade mandag. Nå ser det ut som om redningen er kommet i form av en utstrakt hånd fra høgskoleledelsen i Telemark.

— Kroa har vært og er fremdeles et stort aktivum for Høgskolen i Telemark. Derfor vekker utviklingen det sistre året bekymringer. Konsertstedet har bidratt til å sette HiT i Bø på kartet. Ikke minst blant dem som er i ferd med å søke høyere utdanning. Høgskolen ønsker derfor å gå inn med en økning i midler til vedlikehold og reparasjoner. I tillegg vil vi se på ordninger til markedsføring, sier Nils Røttingen. Høgskolen er fra før av økonomisk ansvarlig for husleien til konsertstedet.

Også ordføreren i Bø ser nødvendigheten av Kroas tilstedeværelse i kommunen. Til Varden forteller han at kommunen ikke kan love noen økonomisk støtte fra kommunen, men at et tettere samarbeid melom studentstedet og kulturetaten i kommunen kan ha positive virkninger for Kroa.

— Kroa er svært viktig for Bø og nabokommunene. Jeg håper at det skla finnes løsninger som vil bidra til at konsertstedet også i framtiden vil være en av landets fremste livescener for musikk, sier ordfører Arne Storhaug.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.